Foto: alexandra20
Tento perníček je u nás pravidelne kedže sa ho priatel nevie dojesť. Môžem len vrelo odporúčať. Úspech zaručený :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Vajcia vymiešam s práškovým cukrom. Múku, kypr. prášok, perníkový kypr. prášok, kakao, škoricu a sódu bikarbónu zmiešam dokopy.
-
3
Postupne k vajičkam vymiešaným s cukrom primiešam múkovú zmes, olej, mlieko a nakoniec keď mám všetko vymiešané pridám 2 lyžice lekváru. Ja mám najradšej jahodový ale každý podľa svojej chuti.
-
4
Pripravenú zmes vylejem na plech vystlaný s papierom na pečenie. Pečiem pri teplote 180 stupňov C 25-30 minút. Záleží od rúry, ja pečiem odhadom, prípadne vyskúšam popichať špajdlou či je už hotový.
-
5
Hotovú piškótu nechám vychladnúť. Potriem lekvárom, v mojom prípade jahodovým.
-
6
Na záver si pripravím čokoládovú polevu. Zvykla som používať čokoládu z Rakúska ale nie vždy sa k nej dostanem tak ako rovnocennú náhradu som objavila čokoládu na varenie v Lidli. Čokoládu rozpustím vo vodnom kúpeli alebo na panvici s maslom, každý podla toho či má rád čokoládu redšiu alebo hustejšiu. Hotovú čokoládu natriem na lekvár a nechám stuhnúť. Nakrájam na kocky a podávam najlepšie s pohárom mliečka. Dobrú chuť.
tento perník robím už roky v takomto zložení a nám takto chutí, skúšala som to už aj s perníkovým korením ale úplne to pokazilo celý koláč. ale každý podla svojej chuti. mam to odskúšané
u nás je hlavný jedáč priateľ ale vždy naň prídu aj malé kobilky (švagrininé 3 ročné dvojičky) takže dlho nevydrží. skúšala som už viac perníkov ale tento je určite najlepší
každý podla svojej chuti, mne sa tento osvečil v takom zložení v akom je aj keď som skúsila pozmeniť sem tam pár vecí nikdy nebol taký vláčny a nadýchaný.
Ked nevyskúšaš aj iné varianty,tak sama neprídeš na to,čo je lepšie.
Vyžšie spomínaš,že Vám to chutí tak už roky a perníkové korenie obsahuje aj KP do perníka.Ked si len s korením,tak si ho tam asi dala veľa,ked pokazilo chuť.
Ja si myslím,že skôr tu bolo komentované tie 2 kypriace prášky a soda.ozaj je to zbytočné aj podľa mňa.
Prosím neuraz sa,ale príjmi to ako radu a názor.Pozdravujem!
Úplne súhlasím a môžem povedať že lepší perník som nikdy nejedla.
Je to piškót s cukrom a s perníkovým korením.
Určite vyskúšam pridať do cesta med,určite urobí výbornú chuť