Výborný citrónový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: beata123
Ľahký, jednoduchý a chutný koláčik. Je mnoho receptov na cheesecake, tento môj som si
upravila podľa seba. Pre mňa
najlepšia klasika :)
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Pripavíme si všetky suroviny. Keksíky (mne sa osvedčili klasické maslové sušienky z Lidla) si rozdrvíme - buď ich hodíme do mixéra, alebo si ich dáme do sáčku a pobúchme kladivkom. Vysypeme do formy.
- Medzitým si dáme rozpustiť maslo, ktorého úlohou je spojiť keksíky a tým vytvoriť spodnú časť koláča (podľa potreby, prípadne môžme pridať, ak bude málo). Mala by sa nám vytvoriť tvarovateľnejšia hmota, ktorú rukou vo forme poriadne popritláčame.
- Začneme s prípravou tvarohovej zmesi. Zmiešame suroviny - tvaroh, mascarpone, šťavu z citróna, kôru z citróna, vajíčka a cukor. Podľa toho, či máte radi sladké alebo menej sladké dezerty si množstvo cukru pokojne môžete upraviť.
- Pripravenú zmes dáme do tortovej formy na keksíkový základ.
- Krém rovnomerne rozotrieme.
- Medzitým si dáme predhriať rúru na 150 °C. Koláč dáme piecť. Sledujeme ako koláč chytá farbu, ale treba piecť aspoň 40 min.
- Po vybratí môžeme dozdobiť ovocím. Dobrú chuť! :)