Výborný citrónový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: beata123

Ľahký, jednoduchý a chutný koláčik. Je mnoho receptov na cheesecake, tento môj som si upravila podľa seba. Pre mňa najlepšia klasika :)

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripavíme si všetky suroviny. Keksíky (mne sa osvedčili klasické maslové sušienky z Lidla) si rozdrvíme - buď ich hodíme do mixéra, alebo si ich dáme do sáčku a pobúchme kladivkom. Vysypeme do formy.
  2. Medzitým si dáme rozpustiť maslo, ktorého úlohou je spojiť keksíky a tým vytvoriť spodnú časť koláča (podľa potreby, prípadne môžme pridať, ak bude málo). Mala by sa nám vytvoriť tvarovateľnejšia hmota, ktorú rukou vo forme poriadne popritláčame.
  3. Začneme s prípravou tvarohovej zmesi. Zmiešame suroviny - tvaroh, mascarpone, šťavu z citróna, kôru z citróna, vajíčka a cukor. Podľa toho, či máte radi sladké alebo menej sladké dezerty si množstvo cukru pokojne môžete upraviť.
  4. Pripravenú zmes dáme do tortovej formy na keksíkový základ.
  5. Krém rovnomerne rozotrieme.
  6. Medzitým si dáme predhriať rúru na 150 °C. Koláč dáme piecť. Sledujeme ako koláč chytá farbu, ale treba piecť aspoň 40 min.
  7. Po vybratí môžeme dozdobiť ovocím. Dobrú chuť! :)