Foto: shihtzu
Tento zákusok som prvý krát robila s obavami či sa mi vôbec podarí urobiť presne iba podľa návodu napísaného na papieri, nakoľko som nemala Zobraziť celý popisTento zákusok som prvý krát robila s obavami či sa mi vôbec podarí urobiť presne iba podľa návodu napísaného na papieri, nakoľko som nemala fotografiu a receptom bez fotky moc neverím... Skúsila som aj tak zákusok upiecť, no a tu je výsledok, je fantastický, lahodný, s kávičkou alebo čajíkom akurát na príjemné relaxovanie a vychutnávanie... Vyskúšajte a posúďte sami.
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
200 g |
|
5 PL vlažná |
|
5 PL |
|
175 g |
|
25 g |
|
1/2 bal. |
|
2-3 ks |
|
2x250 ml |
|
250 g |
|
100 g s banánovovou príchuťou (alebo obyčajná) |
|
5 PL |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Bielka s kryštálovým cukrom vyšľaháme dotuha, po jednom postupne všľaháme žĺtka a po lyžiciach olej a vlažnú vodu. Zľahka vmiešame aj preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech. Pečieme pri 180 C asi 30 minút. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme si šľahačky s dvomi kopcovitými lyžicami práškového cukru. Asi v polovici šľahania pridáme stužovače šľahačky a došľaháme.
- 3
V inej miske si vymiešame mascarpone s tromi lyžicami práškového cukru a po častiach do toho vmiešame vyšľahané šľahačky.
- 4
Banány si pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám v zákusku nezhnedli. 1/3 plnky natrieme na upečený korpus, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšnú plnku. S plnkou treba pracovať rýchlejšie alebo pokiaľ si naukladáme banány na plnku, tak zatiaľ si plnku uložíme do chladničky.
- 5
Na vrch šľahačkovej plnky si nastrúhame 1 tyčinku Margot. Máme zákusok hotový a dáme do chladničky na pár hodín chladiť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dávnejši, keď nebol net a fotky v časopisoch, gazdinky museli zapojiť viac svoju predstavivosť, možno sme už zleniveli:-)) čím viac človek pečie, tým má viac skúseností, už na základe surovín, ich pomerov a zloženia si predstaví výsledok, niekedy nemusí byť ani foto a neunikne nám vynikajúci recept. Ak je však lákavé foto k tomu, nie je o čom, to je aj tento prípad. A sú aj prípady, že foto je síce krásne, ale recept sklame. Tak musíme veľa veľa piecť a skúšať, aby sme už na prečítanie videli, či sa recept oplatí skúšať.