Výborné rizoto zo slovenskej ryže fotorecept

tabeaa - fotkatabeaa, 18. marca 2011
Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept)
Foto: tabeaa

Ani neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným jedlom. Naša maminka nám ho pripravuje vždy keď Zobraziť celý popisAni neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným jedlom. Naša maminka nám ho pripravuje vždy keď má málo času ale samozrejme musí nasýtiť naše hladné krky :) Je veľmi chutné a rýchle...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
2 balenia
2 ks
2 lyžičky
1 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Slovenskú ryžu si uvaríme podľa návodu. Mäsko si nakrájame na menšie kúsky.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si menšiu cibuľu a nakrájame nadrobno. Speníme na panvici na oleji. Môžme pridať aj viac oleja aby nebolo rizoto moc suché.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuľke pridáme mäso a opečieme do biela. Poriadne osolíme a okoreníme. Dochutíme podľa potreby.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme vodou, asi tak 2 až 3 deci podľa potreby, môže byť aj viac šťavy, rizoto je tak chutnejšie. Pridáme červenú papriku asi 2 čajové lyžičky, tiež podľa potreby kto má aké rád.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridáme nastruhanú mrkvu, ktorú sme si už dopredu nastrúhali. Krátko povaríme aby nám mrkva zmäkla.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k ryži a všetko spolu poriadne premiešame, poprípade dochutíme.

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme servírovať, najlepšie s nastrúhaným syrom a domácimi zaváranými uhorkami. Nech sa páči, dobrú chuť :)

    Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

fomo77
Fiha vyzera to dobre, uz sa tesim ako to bude chutit
frezia68
Asi je u vás veselo,keď také množstvo?Ale iste by mi chutilo,robím dosť často a podobne...raz mrkva,inokedy hrášok :-)))
hubata
Takto robím rizoto i ja, ale ľúbime veľa hrášku a mrkvy.
duschko
Rizoto zo slov. ryze som este nerobil. Je najvyssi cas vyskusat. Cestovinu oblubujem. Ukladam do MKK.
remcula
A já neznám slovenskou rýži!! Je jiná, než česká?
jody
@Remco , slovenska ryza su drobne cestoviny v tvare ryze. :-)
viedra
tak slovenska ryža to som ešte nerobila musim skusit
vanilka111
ja som dokončila teraz,tiež prvý raz a veru nie posledný.. je to úžasné. ďakujem za skvelý tip :-)
eldina
spýtam sa,lebo som to nepochopila-tú slovenskú ryžu/tarhoňu/ uvariť podľa návodu,čiže ako cestovinu,či ako ryžu,ako sa obvykle pripravuje?
vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia