Výborné rizoto zo slovenskej ryže (fotorecept)

Autor receptu: tabeaa

Ani neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným jedlom. Naša maminka nám ho pripravuje vždy keď má málo času ale samozrejme musí nasýtiť naše hladné krky :) Je veľmi chutné a rýchle...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Slovenskú ryžu si uvaríme podľa návodu. Mäsko si nakrájame na menšie kúsky.
  2. Očistíme si menšiu cibuľu a nakrájame nadrobno. Speníme na panvici na oleji. Môžme pridať aj viac oleja aby nebolo rizoto moc suché.
  3. K cibuľke pridáme mäso a opečieme do biela. Poriadne osolíme a okoreníme. Dochutíme podľa potreby.
  4. Podlejeme vodou, asi tak 2 až 3 deci podľa potreby, môže byť aj viac šťavy, rizoto je tak chutnejšie. Pridáme červenú papriku asi 2 čajové lyžičky, tiež podľa potreby kto má aké rád.
  5. Nakoniec pridáme nastruhanú mrkvu, ktorú sme si už dopredu nastrúhali. Krátko povaríme aby nám mrkva zmäkla.
  6. Pridáme k ryži a všetko spolu poriadne premiešame, poprípade dochutíme.
  7. Môžeme servírovať, najlepšie s nastrúhaným syrom a domácimi zaváranými uhorkami. Nech sa páči, dobrú chuť :)