Výborné pečené kura

martamm - fotkamartamm, 20. mája 2012
Výborné pečené kura
Foto: martamm

Veľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na našich stoloch často, ale tento recept je troška iný....Veď skúste a uvidíte...

4
porcie
30 minút
príprava
1 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
200 gr
1 zväzok
1 zväzok
1 stonka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolky. Dáme na čistú kuchynskú utierku, vysušíme. Dáme do misy, osolíme, polejeme olivovým olejom. Pridáme na kocky nakrájané plátky údenej krkovičky. Bylinky umyjeme, nasekáme. Polovicu pridáme do zemiakov, premiešame.

  2. 2

    Kurča nakrájame na porcie, osolíme. Plech vyložíme papierom na pečenie, do stredu uložíme porcie kuraťa, pokvapkáme olejom, posypeme druhou polovicou byliniek. Pripravenými hranolkami obložíme zvyšok plechu. Plech prikryjeme alobalom a vložíme do rúry, predhriatej na 250 stupňov na 30 minút. Po tomto čase už kuriatko krásne rozvoniava, plech odokryjeme, kuriatko polejeme výpekom. Môžeme potrieť troškou smotany, aby pekne sčervenelo. Dáme ešte do rúry zapiecť pri 180-200 stupňoch, pokiaľ nevznikne chrumkavá kôrka. Podávame s miešaným zeleninovým šalátikom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Hlavné jedlá

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobrý receptík,ukladám.Páčia sa mi komenty:výborné,len tam nedám toto,tamto,hento...A ešte to stále bude toto?
@Lasagna1 (17.6.2014 11:52)

Veru, častokrát to tu je, že niektorí chcú zmeniť pomaly polovicu ingrediencií, tak potom by som odporučala vyhľadať iný recept, a nie zničiť a úplne preonačiť pôvodný.