Foto: olinecka
Upiekla som tieto výborné, svieže rezy. Veď nedeľa by nebola bez koláčika nedeľou.
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
300 g |
|
1 bal |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
|
|
Plnka: | |
5 - 6 ks |
|
1 bal |
|
3 - 4 PL |
|
400 ml |
|
1 bal |
|
250 g (Hera) |
|
250 ml |
|
|
|
Poleva: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Bielky, cukor vyšľahame na tuhý sneh postupne pridáme žltky, olej, mlieko, múku zmiešanú s praškom do pečiva a makom. Zľahka premiešame, plech vystelieme papierom na pečenie, boky vymastime maslom vysypeme múkou.
-
2
Na plech 30x40 cm vylejeme cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov a pečieme 15 minút a ďalších 15 minút na 180 stupňov. Upečený korpus dáme vychladnúť.
-
3
Maslo vymiešame do hladka z mlieka, cukru, vanilky a vanilkového prášku uvaríme hustý krém, ktorý po vychladnuti zmiešame s maslom.
-
4
Smotanu, Smetafix vyšľahame do tuha. Korpus boky upravíme, prekrojime pozdĺžne. Nachystáme si kivi, ktoré nakrajáme na tenké plátky.
-
5
Vanilkový krém: polovicu nanesieme na prvý plát, na to poukladáme kivi, na ktoré nanesieme druhú polovicu vanilkového krému a na to šľahačku. Preložime druhý plát a dáme stuhnuť do chladničky.
-
6
Nakoniec pripravenou citrónovou polevou polejeme vrch. Zdobenie si urobíme podľa seba. Hotové pokrajame na kocky, rezy a pod.
Ďakujem!!!!
aj Tebe krásny dník!!!
no vidíš@Monty469 ,nemusela by si naprázdno prehltať,len sa treba zastaviť.Koláčik bol úžasný,pozdravujem!!!!!!
som rada ,že sa koláčik páči ,treba vyskúšať,úžasný.Krásny dník!!!
tak sa podarilo foto a koláčik je vidieť dobré v reze,pozdravujem!!!!!