Výborná jahodová torta

Autor receptu: lenulinka

8
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom (100g), pridáme múku a kypriaci prášok. Na koniec zmiešame masu zo žĺtok spolu so snehom a vylejeme pripravené cesto do tortovej formy. Dáme piecť na teplote približne 180° a necháme piecť približne 10 minút.
  2. Plnku pripravíme nasledovne: Z jahodovej šťavy a Zlatého klasu uvaríme puding. Tvaroh vymiešame s práškovým (100g) a vanilínovým cukrom. Želatínu napučanú v jahodovej šťave pridáme do vymiešaného tvarohu s pudingom a zmiešame.
  3. Na koniec rozkrojíme korpus na dve časti. Na prvú potrieme plnu a prikryjeme druhou časťou korpusu. Vrchnú časť potrieme jahodovým džemom, uložíme jahody a polejeme tortovým želé.