Všeličo na sudovej kapuste-eintopf

tinca - fotkatinca, 4. decembra 2011
Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Foto: tinca

Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob kura, ale dnes tam bolo všeličo.

4-5
porcie
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks, štvrťky
1 ks
1/2 nožičky
600 g
1000 g
2 strúčiky
1 ks stredná




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Umyté mäso naporcujeme, klobásku prekrojíme na polky. Kedysi som dávala kapustu bez úpravy. Ale mám ju radšej predpripravenú. Čiže na oleji orestujeme cibuľu, na to pridáme pokrájanú kapustu, ja som dala aj so šťavou a posypeme podľa chuti hnedým cukrom. Zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme a posypeme celou rascou. Bravčový chvostik potrieme cesnakom. Všetko mäso osolíme a pridáme naň gril-korenie na kura.

  2. 2

    No a môžeme skladať. Vymažeme si maslom pekáč. Dáme pripravenú kapustu /mne to vyšlo na 1/3 a na ďalšiu časť pekáča dáme zemiaky. Na to poukladáme na porcované kura, prekrojený chvostik a klobásku. Obložíme plátkami masla. Pečiem cca 75 min. pri 180 st.C

    Všeličo na sudovej kapuste-eintopf - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť, nám chutilo.

    Všeličo na sudovej kapuste-eintopf - obrázok 3

Diskusia k receptu

helca103
ja to tiež robievam pre tu jednoduchost všetko na jednom plechu :-)
pivonka
No, a každý si vyberie podľa chuti. K tomu kapusta, zemiačky - dobrý nápad.
akeber
ja takto pripravujem zajaca....u nás má názov zajac na kapuste....krásny recept určite je aj chutný.....viem že kapusta dá mäsku takú zvlášnu dobrú chuť
tatranka
@tinca ty si priateľka s tanečníkom Ladižinským?On to včera varil u Magálovej.No tvoj recept bol uverejnený nezávisle na ňom.Keď on večer varil.Je to len zhoda náhod.Bude to dobrota veľká.Kde je kapustička,mäsko,zemiaky,to je slovenský gruntovný základ.Vierka si moja krvná skupina.
bozulka
Také všeličo mi vždy chutí...Máš dobré nápady !!!
tinca
@tatranka nepozerala som to lebo som piekla labky s pazúrikmi, takže asi telepatia a ja som to robila na obed a on až večer:)
afataga
mnamik :-) slintam isto vyskusam, len bez chvostika, myslim ze pouzijem krkovicku
nika60
To všeličo láka vyskúšať to bol by hriech to neurobiť
babkamt
Vyzerá to lákavo.No ja som sa dnes poistila a sadla som si k PC sýta.Práve som dojedla cigánsku a zemiačky s petržlenovou vňaťou a kyslou uhorkou.Niečo podobné včera varili v Tajomstvo mojej kuchyne.Musím to spraviť aj ja.
zdezda
mňaaam, práve si rodina objednala segedínsky guláš, toto Tvoje všeličo by som si dala radšej :-)
vavan
robíš chute mne to stačí len s tým kuriatkom mňaam

diabambulka
mňam ,takéto recepty z jedného hrnca mám najradšej všetky chute sa skvelo prepoja a hotové nebíčko v papuľke :-)
sneica
dalsia dobrota ....poriadne a paradne jedlo....:)
irenaw
toto sú najlepšie zimné jedlá...a tá šťava naspodu....
beliana
Ja mám ale takú skúsenosť, že ked som piekla zemiaky s kyslou kapustou spolu, zemiaky zostali tvrdé... Tu je to síce vedla seba, ale kapustová šťava sa k nim dostane. Ako je to v tomto prípade?
tinca
@beliana , ja to pečiem spolu roky a nikdy nemám zemiaky tvrdé,kapustu však trošku, ale len trošku vyžmýkam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia