Foto: tinca
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob kura, ale dnes tam bolo všeličo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Umyté mäso naporcujeme, klobásku prekrojíme na polky. Kedysi som dávala kapustu bez úpravy. Ale mám ju radšej predpripravenú. Čiže na oleji orestujeme cibuľu, na to pridáme pokrájanú kapustu, ja som dala aj so šťavou a posypeme podľa chuti hnedým cukrom. Zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme a posypeme celou rascou. Bravčový chvostik potrieme cesnakom. Všetko mäso osolíme a pridáme naň gril-korenie na kura.
- 2
No a môžeme skladať. Vymažeme si maslom pekáč. Dáme pripravenú kapustu /mne to vyšlo na 1/3 a na ďalšiu časť pekáča dáme zemiaky. Na to poukladáme na porcované kura, prekrojený chvostik a klobásku. Obložíme plátkami masla. Pečiem cca 75 min. pri 180 st.C
- 3
Dobrú chuť, nám chutilo.
- 2
Diskusia k receptu