Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou
Autor receptu: martinis
Cottage cheese je môj absolútny favorit medzi syrmi. Ak sa dochutí trochou pažítky, pridá
sa kukurica na masle a všetko sa premieša s horúcimi cestovinami, ručím za to, že vznikne
chutné jedlo hotové do 10 minút, čestné slovo ;)
1 porcia |
10 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Aby čítanie receptu nebolo dlhšie než samotná príprava, pokúsim sa dnes byť stručný :) Postačí nám len niekoľko základných surovín, ktoré netreba krájať, čistiť, umývať ani nič podobné. Na varnú dosku pripravíme dva menšie hrnce - do jedného napúšťame vodu, osolíme a necháme zovrieť, do druhého vložíme dve lyžice masla, ku ktorým pridáme pol pohára kukurice. Maslo a kukurica je výborná kombinácia :)
- Do zovretej vody vsypeme hrnček cestovín a súčasne na nízkom plameni a za občasného premiešania roztápame maslo. Po pár minútach sú cestoviny hotové, zlejeme ich a pridáme štipku soli. Do hrnca s maslom a kukuricou primiešame cottage, pažítku a mleté čierne korenie. Do tejto jednoduchej "omáčky" vmiešame vrtuľky a podávame teplé, ozdobené stonkou oregana :)
- Môj tip : Samozrejme možno použiť aj pažítkový cottage, podľa chuti môžte pridať aj trocha cesnaku či zameniť kukuricu za hrášok alebo baby mrkvičky ;)
- Nuž, neviem, jednoduchšie už môžu byť hádam len zemiaky s kyslým mliekom či clieb s maslom :) Konzistencia syra cottage je ideálna pre akékoľvek omáčky, najmä na cestoviny, takže v spojení so sladkou kukuricou je perfektne vyvážená jeho jemne kyslá chuť. Pažítka jedlo ešte trocha obohatí, no skrátka, jedno z mojich najobľúbenejších jedál, nielen s kukuricou, ale i so spomínanými obmenami :-)