Vrtuľky s cottage cheese, kukuricou a pažítkou

Autor receptu: martinis

Cottage cheese je môj absolútny favorit medzi syrmi. Ak sa dochutí trochou pažítky, pridá sa kukurica na masle a všetko sa premieša s horúcimi cestovinami, ručím za to, že vznikne chutné jedlo hotové do 10 minút, čestné slovo ;)

1
porcia
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Aby čítanie receptu nebolo dlhšie než samotná príprava, pokúsim sa dnes byť stručný :) Postačí nám len niekoľko základných surovín, ktoré netreba krájať, čistiť, umývať ani nič podobné. Na varnú dosku pripravíme dva menšie hrnce - do jedného napúšťame vodu, osolíme a necháme zovrieť, do druhého vložíme dve lyžice masla, ku ktorým pridáme pol pohára kukurice. Maslo a kukurica je výborná kombinácia :)
  2. Do zovretej vody vsypeme hrnček cestovín a súčasne na nízkom plameni a za občasného premiešania roztápame maslo. Po pár minútach sú cestoviny hotové, zlejeme ich a pridáme štipku soli. Do hrnca s maslom a kukuricou primiešame cottage, pažítku a mleté čierne korenie. Do tejto jednoduchej "omáčky" vmiešame vrtuľky a podávame teplé, ozdobené stonkou oregana :)
  3. Môj tip : Samozrejme možno použiť aj pažítkový cottage, podľa chuti môžte pridať aj trocha cesnaku či zameniť kukuricu za hrášok alebo baby mrkvičky ;)
  4. Nuž, neviem, jednoduchšie už môžu byť hádam len zemiaky s kyslým mliekom či clieb s maslom :) Konzistencia syra cottage je ideálna pre akékoľvek omáčky, najmä na cestoviny, takže v spojení so sladkou kukuricou je perfektne vyvážená jeho jemne kyslá chuť. Pažítka jedlo ešte trocha obohatí, no skrátka, jedno z mojich najobľúbenejších jedál, nielen s kukuricou, ale i so spomínanými obmenami :-)