Vraj opačná jablková štrúdla
Autor receptu: sissi29
Receptík som vydolovala z časopisu o jedle, trošku upravila podľa seba a upiekla. Odporúčam, všetkým nám naozaj veľmi chutil.
Postup
- Z múky, z piva a z palmarínu si vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
- Zo Zlatého klasu, z mlieka a z 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.
- Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme piškóty, na ne nastrúhame jablká posypeme mletou škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Polejeme teplým pudingom. Prikryjeme druhou polovicou cesta. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.