Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015

Foto: Robert Hüttner
Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú za národné jedlo. Chutia na slano i na sladko, v teplej aj Zobraziť celý popisPalacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú za národné jedlo. Chutia na slano i na sladko, v teplej aj studenej podobe, plnené, zdobené, ale aj celkom holé...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 l |
|
| 80 g |
|
| 150 g strúhané |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| Plnka: | |
| 2 šálky |
|
| 300 g |
|
| 4 šálky |
|
| 7 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 50 g |
|
| Višňová omáčka: | |
| 700 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 15 g |
|
| štipka |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka vysypeme ovsené vločky, necháme 10 minút postáť, pridáme ostatné suroviny na cesto, premiešame a pečieme palacinky.
- 2
Do vriaceho mlieka pridáme ovsené vločky, 4 PL cukru, mletú škoricu a chvíľu povaríme. Jablko nakrájame na plátky, na panvici rozpustíme maslo s 3 lyžicami cukru a pridáme nakrájané jablká.
- 3
Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, višňový kompót aj so šťavou a mletú škoricu. Povaríme a zahustíme solamylom rozpusteným vo vode. Na záver pridáme víno. Náš tip: Ovsené vločky môžeme zomlieť na múčku a nahradiť nimi celý objem múky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu