Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou

Janka a Juraj Gálikovci
z hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. októbra 2015
Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou
Foto: Robert Hüttner

Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú za národné jedlo. Chutia na slano i na sladko, v teplej aj Zobraziť celý popisPalacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú za národné jedlo. Chutia na slano i na sladko, v teplej aj studenej podobe, plnené, zdobené, ale aj celkom holé...

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
80 g
150 g strúhané
150 g
100 g
2 ks
1/2 ČL
Plnka:
2 šálky
300 g
4 šálky
7 PL
1 ČL
50 g
Višňová omáčka:
700 g
100 g
50 g
15 g
 štipka
50 ml




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka vysypeme ovsené vločky, necháme 10 minút postáť, pridáme ostatné suroviny na cesto, premiešame a pečieme palacinky.

  2. 2

    Do vriaceho mlieka pridáme ovsené vločky, 4 PL cukru, mletú škoricu a chvíľu povaríme. Jablko nakrájame na plátky, na panvici rozpustíme maslo s 3 lyžicami cukru a pridáme nakrájané jablká.

  3. 3

    Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, višňový kompót aj so šťavou a mletú škoricu. Povaríme a zahustíme solamylom rozpusteným vo vode. Na záver pridáme víno. Náš tip: Ovsené vločky môžeme zomlieť na múčku a nahradiť nimi celý objem múky.

Diskusia k receptu

marianne
recept by sa mi aj pacil, aj fotka pekna, ale ten postup nejaky nedotiahnuty v bode 2, 3x som ho citala, kym som si to zrovnala, ale uz viem..taky rucny, strucny:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia