Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou

Autor receptu: redakcia

Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú za národné jedlo. Chutia na slano i na sladko, v teplej aj studenej podobe, plnené, zdobené, ale aj celkom holé...

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka vysypeme ovsené vločky, necháme 10 minút postáť, pridáme ostatné suroviny na cesto, premiešame a pečieme palacinky.
  2. Do vriaceho mlieka pridáme ovsené vločky, 4 PL cukru, mletú škoricu a chvíľu povaríme. Jablko nakrájame na plátky, na panvici rozpustíme maslo s 3 lyžicami cukru a pridáme nakrájané jablká.
  3. Z cukru spravíme karamel, pridáme maslo, višňový kompót aj so šťavou a mletú škoricu. Povaríme a zahustíme solamylom rozpusteným vo vode. Na záver pridáme víno. Náš tip: Ovsené vločky môžeme zomlieť na múčku a nahradiť nimi celý objem múky.