Vlašák
	        Autor receptu: kimlo
	         
	        
	        Kto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych desiat, či ponuka každej studenej kuchyne... receptov je veľa aj tu na Vareche, ja mám však už roky jeden osvedčený, a naozaj veľmi chutný.  
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme na hranolčeky. Šunku nakrájame na rezance, pridáme k zemiakom, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, okoreníme, osolíme, prídáme horčicu a zamiešame.
 - Pridáme majonézu, v troche nálevu z uhoriek rozmiešame cukor, ocot a worchester, nalejeme do šalátu a všetko dobre zamiešame. Dáme odstáť do chladničky aspoň na pár hodín...
 - Výsledok stojí za to. Použijeme ako bežný vlašák na konzum s čerstvými rožkami...
 - ...alebo ako úhľadne upravené pohostenie na príležitostnú oslavu..