Vlašák

Autor receptu: kimlo

Kto by ho nepoznal... hlavný artikel všetkých bufetov a lahôdok... jedlo študentských prestávok, robotníckych desiat, či ponuka každej studenej kuchyne... receptov je veľa aj tu na Vareche, ja mám však už roky jeden osvedčený, a naozaj veľmi chutný.

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme na hranolčeky. Šunku nakrájame na rezance, pridáme k zemiakom, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, okoreníme, osolíme, prídáme horčicu a zamiešame.
  2. Pridáme majonézu, v troche nálevu z uhoriek rozmiešame cukor, ocot a worchester, nalejeme do šalátu a všetko dobre zamiešame. Dáme odstáť do chladničky aspoň na pár hodín...
  3. Výsledok stojí za to. Použijeme ako bežný vlašák na konzum s čerstvými rožkami...
  4. ...alebo ako úhľadne upravené pohostenie na príležitostnú oslavu..