Višňovský koláč s čučoriedkami
Autor receptu: visnovka
Tento recept som si vymyslela sama, lebo cez leto ked je sezóna čučoriedok a my ich chodíme zberat, tak som sa zamyslala, aku fajnotku by som z nich urobila
20 porcií |
20 minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup
- Urobíme si piškotové cesto tak ,že do misky dame vajcia s práškovym cukrom a vymiešame do husta, potom pridáme hrubú múku a zľahka premiešame, dame upiecť na plech, ktorý sme predtým vymastili a pomúčili pečieme v elektrickej trúbe na 170 stupnov asi 10-15 minút, nechame vychladnuť
- Krém:
Mlieko, veľkú lyžicu hladkej múky zavaríme, primiešame žľtko,
maslo vymiašame s cukrom, môžeme pridať trošku rumu, alebo aj vanilkový cukor
- Krém natrieme na vychladnuté piškotové cesto, a naň posypeme umyté a osušené čučoriedky. Keď to máme hotové tak tak polelejeme celý koláč želatínov a necháme dobre vychladnúť.
Prajem Vám dobrú chuť, je to nenaročný, rýchly a hlavne chutný zákusok