Vínové baby hrušky s čokoládovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrušky vložíme do ochuteného vína s koreninami a poší-rujeme ich (varíme na malom plameni). Necháme v náleve a podávame na druhý deň.
  2. Zmrzlina: Mlieko s cukrom privedieme v hrnci do varu a potom doň vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a preosiate kakao. Hrniec stiahneme zo sporáka a zmes miešame až do úplného rozpustenia čokolády. Necháme vychladnúť, medzitým vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do chladného čokoládového krému.
  3. Potom všetko vylejeme do vhodnej nádoby a dáme zmraziť. Počas mrazenia je vhodné zmrzlinu premiešavať. Asi po piatich hodinách je domáca čokoládová zmrzlina pripravená na servírovanie.