Vínové baby hrušky s čokoládovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Hrušky vložíme do ochuteného vína s koreninami a poší-rujeme ich (varíme na malom plameni). Necháme v náleve a podávame na druhý deň.
- Zmrzlina: Mlieko s cukrom privedieme v hrnci do varu a potom doň vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a preosiate kakao. Hrniec stiahneme zo sporáka a zmes miešame až do úplného rozpustenia čokolády. Necháme vychladnúť, medzitým vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do chladného čokoládového krému.
- Potom všetko vylejeme do vhodnej nádoby a dáme zmraziť. Počas mrazenia je vhodné zmrzlinu premiešavať. Asi po piatich hodinách je domáca čokoládová zmrzlina pripravená na servírovanie.
|