Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších, jednohubkových množstvách. Chuť má delikátnu, s jemnou, vínnou, kyslastou a cibuľovinovou príchuťou. Atraktívnejšou ju robia aj opražené lieskové oriešky. Hodí sa k nej cereálne, špaldové, sójové pečivo, či zemiakový chlieb.
4 porcie |
12 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Cibuľu, cesnak, lieskové oriešky ošúpeme, pórovú vňať umyjeme.
- Všetky cibuľoviny pokrájame na čo najmenšie kúsky, oriešky tiež posekáme nadrobno.
- Cibuľoviny zalejeme vínom a varíme na teplote pod varom 3 minúty.
- Pridáme rozkrájané maslo, rozmiešame za varenia.
- Pridáme rozkrájaný syr, jemne osolíme, ochutíme citrónovou šťavou, rozmarínom a opäť rozmiešame za varenia.
- Prelejeme do sklenej, keramickej nádoby a necháme stuhnúť.
- Oriešky nasucho chvíľu opražíme, cca 2 minúty.
- Posypeme s nimi nátierku.
- Príjemné pochutnávanie!