Vínno-cibuľovinová nátierka Oňóľjuško (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Nátierka tentokrát nie je racionálnou, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších, jednohubkových množstvách. Chuť má delikátnu, s jemnou, vínnou, kyslastou a cibuľovinovou príchuťou. Atraktívnejšou ju robia aj opražené lieskové oriešky. Hodí sa k nej cereálne, špaldové, sójové pečivo, či zemiakový chlieb.

4
porcie
12 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cibuľu, cesnak, lieskové oriešky ošúpeme, pórovú vňať umyjeme.
  3. Všetky cibuľoviny pokrájame na čo najmenšie kúsky, oriešky tiež posekáme nadrobno.
  4. Cibuľoviny zalejeme vínom a varíme na teplote pod varom 3 minúty.
  5. Pridáme rozkrájané maslo, rozmiešame za varenia.
  6. Pridáme rozkrájaný syr, jemne osolíme, ochutíme citrónovou šťavou, rozmarínom a opäť rozmiešame za varenia.
  7. Prelejeme do sklenej, keramickej nádoby a necháme stuhnúť.
  8. Oriešky nasucho chvíľu opražíme, cca 2 minúty.
  9. Posypeme s nimi nátierku.
  10. Príjemné pochutnávanie!