Viktória rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. septembra 2013

Včera som piekla pre návštevu 2 druhý výborných zákuskov..prvé: Francúzske rezy, ktoré tu už na Vareche mám a preto, že pokladám tento zákusok za Zobraziť celý popisVčera som piekla pre návštevu 2 druhý výborných zákuskov..prvé: Francúzske rezy, ktoré tu už na Vareche mám a preto, že pokladám tento zákusok za fantastický ,upiekla som ho znova..druhý zákusok tu na Vareche nemám a preto pridávam recept, ktorý bol dnes veľmi vychválený a preto sa podelím s vami o túto skvelú mňamkovinu...

15
porcií
50 minút
príprava
2x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
150 g
3 PL
150 g
3 PL
1 ČL
6 ks
Krém:
6 ks
150 g
1 PL
200 g
Na vrch:
1 ks
2 PL
150 g
na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Najprv som si rozdelila vajíčka..žĺtky som si odložila do krému bokom..maslo izbovej teploty, práškový cukor a kakao som vymiešala do peny...

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    k bielkam som pridala štipku soli a vymiešala som trvdý sneh..k maslovej hmote som pridávala striedavo, mleté orechy

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hladkú múku do ktorej som vmiešala prášok do pečiva

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a sneh z biekov...všetko som pridávala po lyžičkách a opatrne vmiešavala..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila som si dva rovnako veľké plachy a vystlala pečiacim papierom...cesto som rozdelila na 2 časti a vyliala na plechy...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 12 min.

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    obidva upečené nechala vychladiť..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po vychladnutí som oba cestá rozkrojila na polovice..takže som dostala 4 korpusy..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pripravila som si krém: odložené žĺtky som vyliala do rajničky, pridala som k nim práškový cukor,1 lyžicu vrchovatú hladkej múky a 1/2 dl. mlieka a nad parou som uvarila za stáleho miešania hustý krém...

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    krém som chvíľku nechala chladiť a do vlažného som vmiešala maslo a potom mixérom poriadne vymiešala...

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vychladnutý krém som dala na hodinku do chladničky , aby stuhol...potom som začala natierať korpus..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    potom postupne všetky a dala som ho do chladničky na 4 hod.

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na vrch som vymiešala nad parou 1 bielok,2 lyžice lekváru150g. práškového cukru a natrela som na koláč...na vrch som nastrúhala čokoládu a posypala drvenými orechami..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pokrájala na rezy...dobrú chuť..

    Viktória rezy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

frezia68
Čakám návštevu a tak vyskúšam tento recept.Len mi napíš,aký veľký plech si použila?Nech nepokazím,ale či budú také krásne zákusky,nezaručujem :-))) Ďakujem a želám pekný deň!
izabella929
@frezia68...zabudla som tentoraz napísať rozmery plechov, čo je škoda, lebo, po obrezaní bokov, aby zákusok aj pekne vyzeral, mi zostala veľkosť z celej plochy 16x18cm..čo považujem za veľmi malý zákusok..piekla som už mnoho zákuskov, ale tento bol prvý taký malý...takže veľkosť oboch plechov je 37x27...a oba sa musia rozrezať na polovicu, aby som dostala 4 korpusy..určite ho každému doporučujem, lebo bol vynikajúci a všetci ho na mojej rodinnej oslave včera chválili..tak akurát pre malú rodinku a určite sa na minie raz-dva..vďaka za komentár.-)
klaudia968
Výborný nápad ten vrch máš originálny, nemám nič proti šľahačke , ale tá je všade. Konečne niečo nové.
salinka
Ty šikovnica jedna! Zase tu provokuješ domácimi vajíčkami a perfektným zákuskom:-))
radost
aj ja chcem byť tvoj hosť-nemusím veľa-jeden kúsok bude dosť...len ochutnať tú chuť...šikovná kucháročka-pozdravená budˇ...
sracz
... lukratívny zákusok, šarmantnej cukrárky @izabella929 ktorým by si sa "zavďačila" aj mne !!! -:))) Naviac som veľmi vďačný stolovník, lebo zjem všetko, taniere "zabúdajúc na francúzsku výchovu" nechávam po sebe prázdne a ešte by Ti ubudla práca, lebo tento "skvost" by si nemusela pre mňa vôbec rezať! Sem s ním, komplet!!! Uzatváram s avízovaním vysokého ocenenia a bodového ohodnotenia (*******)-:)))
izabella929
@aroooo..ve ľmi pekne ďakujem, že si upriamila moju pozornosť na tvoj skvelý novozámocký zákusok.-)@stacy77777...pote šila si moju dušičku.-)@radost...nu ž tieto rezy boli veľmi vychválené mojimi hosťami a veru mne nič nezvýšilo...posledné 2 kúsky som dala bračekovi...Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))
izabella929
@sracz...ach , ty ma až do neba vychváliš a spolu somnou aj moje dielo a krásne a veľmi chutné zákusky...som rada, že si taký skvelý labužník, že všetko pekne spapkáš...to je super a tak to aj má byť...veľmi pekne ďakujem za tvoj neobyčajný komentár.-)
kika1212
Izabelka, so všetkými musím súhlasiť a Teba pochváliť. *****
eviana
@izabellka929 , akurát si hovorím... čože si piekla cez víkend dobrého? Nakuknem a padla mi sánka... famózny zákusok, veru dala by som zaň pol kráľovstva hneď a bez váhania... to musela byť veľká dobrota, sa nečudujem, že tak rýchlo zmizol... dávam Ti s radosťou celé varechové nebo v počte 5*, ukladám, ďakujem za inšpiráciu, isto niekedy vyskúšam, nedá sa inak ♥
orchidea
Zaujal ma tvoj zákusok, len sa mi nezdá ten sneh na vrchu že je vyšľahaný iba z jedného bielka...to stačí aby sa vytvorila taká vysoká vrstva ako máš ty? A lekvár nezafarbil sneh, ty ho máš pekný biely?
izabella929
@orchidea...rada ti odpoviem...neuviedla som teraz rozmery plechov...čo je škoda, lebo sa jedná o malý zákusok...veľkosť plechu bola 27x37 cm. teraz som musela zarovnať a upraviť všetky boky, aby bol zákusok pekný..piekla som ich na dvoch plechoch a korpusy išli na polovice, aby som dostala 4 kusy...keď som všetko orezala, zostala mi veľkosť zákusku 16x16 cm. a len na túto plochu išiel vyšľahaný bielok...no použila som tentoraz kiwi džem a veru sa mi sneh nezafarbil, zámerne som nechcela, aby bola pena ružová od červeného džemu, lebo cesto bolo také do bordova a vôbec by to pekne neukázalo..chuťove bol výborný, ale sneh zostal s takým jemným zeleným nádychom, čo sa na fotke vôbec neukázalo...aj som bola trošku rada, lebo ten kontrast sa mi páči.. keď som zákusok pokrájala, z hrôzou som zistila, že vlastne sa každému ujde po jednom reze...už od nedele stále uvažujem, ako by sa to dalo zmeniť, ale som prišla na to, že nijak, lebo tieto 2 korpusy boli upečené zo 6 vajec, musela by som to upiecť aspoň z 12 vajec a nerezať ho na polovicu po šírke, ale po dĺžke...ale zase som sa bála, že je cesto dosť tenké a mohol by sa mi prevrátiť...jediné riešenie by bolo krájať ho na kocky..ak ho budem znovu piecť, pokúsim sa to urobiť tak a potom ti napíšem...ďakujem ti za milý komentár.-) ak ešte niečo potrebuješ vedieť, odpoviem rada...ináč bol fantastický...všetci ho chválil...
kukulienka71
No toto iné,ako fantastické byť nemôže,keď tam je žĺtkový varený krém.Ukladám,si nevyčerpateľná studnica receptov-pokladov.Ďakujem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia