Novozámocké rezy-moja verzia fotorecept

arooooAroooo, 58 ročná žena, Želiezovce, 24. júna 2012 19:55
Ďalšie jej recepty »

Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept)Foto: aroooo

Hľadala som ich na Vareche ale nenašla, no "vygúglila" som 3 rôzne recepty, z ktorých som spravila tento môj.Je to vlastne piškóta plnená ananásovým krémom a ozdobená snehovou špicou.Zvykla som ich občas kupovať a preto som sa odhodlala k pokusu, ktorý celkom dobre vyšiel, upiekla som ich sestre na 50.-ku a chutili.

35ks
porcií

Suroviny

Piškóta 1 plát:
6 ks
6 PL - krupica
6 PL
 /kokos/ a olej na plech
Plnka:
3 ks
1 liter
6 ks
20/aj menej/ dkg - krupica
20 dkg
1 ks 565 g
Snehové špice:
6 ks
30 dkg
4-5 PL /čučoriedkový/
podľa potreby na strúhanie

Postup prípravy

  1. 1

    Upečieme klasickú piškótu:žĺtka vyšľaháme s cukrom, z bielkov sneh a ten postupne s múkou pomaly zamiešavame do žĺtkov s cukrom, vylejeme na olejom a múkou/alebo kokosom/ vysypaný plech a upečieme do ružova pri cca 160°C. Toto ešte raz zopakujeme, aby sme mali 2 pláty a necháme ich vychladnúť.

    Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám chladia pláty, spravíme krém. Uvaríme si puding: trochu mlieka odlejeme a v ňom rozmiešame Zlaté klasy,žĺtka. Do ostatného mlieka dáme cukor /ja som dala menej, asi 15 dkg/ a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladiť vo vode.Kým sa chladí, rozšľaháme si heru a pripravíme ananás. Šťavu z kompótu si zlejeme do hrnčeka, ňou pokvapkáme pri plnení obidva piškótové pláty. Ananás nakrájame na menšie kúsky/dlho ma to nebavilo krájať a tak asi polovicu som zhruba rozšľahala ponorným mixérom čo som neskôr v plnke aj ocenila ::::))))),bol všade.../.Pomaly zmiešame heru s pudingom a odoberieme troche krému na potretie vrchu. Do zvyšku zamiešame ananás.Momentálne zvyšné bielka dáme do chladničky.

    Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a môžeme plniť.Spodný plát pokvapkáme odloženou ananásovou šťavou z kompótu, natrieme naň ananásový krém, zakryjeme druhým plátom ktorý tiež pokvapkáme šťavou, jeho vrch potrieme odloženou trochou krému bez ananásu a odložíme do chladničky odpočívať do druhého dňa.

    Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zo 6 bielkov vyšľaháme sneh do ktorého pridáme cukor a ďalej šľaháme nad parou r i a d -n e do tuha/aby sa nám neskôr neroztekal/. Do hotového do tuha vyšľahaného snehu,ktorý zoberieme z hrnca s vodou pridáme 4-5 PL jahodového lekváru. Ja som pridala aj jahodový domáci sirup ale veľmi mi to nezafarbilo sneh, tak som pridala ešte asi 3 PL čučoriedkového lekváru/potravinársku farbu som nemala a ani by som je nedávala/.

    Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náš odstáty zákusok vyberieme z chladničky,vyznačíme a nakrájame ho na plechu na kocky a na tieto nastriekame ozdobným špicom snehové špice, na ktoré nastrúhame horkú čokoládu.Prajem dobrú chuť.

    Novozámocké rezy-moja verzia (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist