Foto: izabella929
Náš sviatočný zákusok...tentoraz z Viedne..veľmi chutný...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks celé |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
1 l |
|
3 bal. |
|
5 PL |
|
2,5 bal. |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
50 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 bal. |
|
1 PL |
|
3 bal. |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila cesto..celé vajcia a cukor som vymiešala do peny...pridala som mlieko, olej...
-
2
zmiešala som múku s práškom do pečiva a preosievala som postupne do cesta...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. plech 27x37 cm som vystlala pečiacim papierom...vyliala cesto, upravila a piekol sa 15min.upečený som nechala vychladiť na mriežke..pokiaľ sa chladil korpus vymiešala som pomarančový džús s cukrom a zlatými klasmi a uvarila hustú kašu..
-
3
korpus som uložila na podnos a ešte horúci džús som rozložila na korpus..dala som do chladničky, lebo koláč musí byť studený, aby som mohla uložiť šľahačku...
-
4
keď sa vychladil, vymiešala som šľahačku a uložila som ju na džúsový povrch..
-
5
2 dl.džúsu som vyliala do misy, piškóty som namáčala v džúse s pridaním rumu a ukladala na šľahačku..
-
6
koláč som opäť uložila do chladničky do rána..pripravila som polevu a cik-cak som poliala vrch piškótok...
-
7
a pokrájala na rezy.. prajem vám dobrú chuť..
určite je veļmi chutný. ;-)
už skúšam!
Cesto má vynikajúcu konzistenciu 👍