Vianočný stromček (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim vnúčatám. Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú som mala požičanú z knižnice.

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z papiera si vystrihneme šablónu na stromček vysokú asi 33 cm a širokú asi 27 cm.
  2. Z múky, masla, vajíčka, z práškového a vanilkového cukru a z PDP si vymiesime krehké cesto. Zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny, aj dlhšie.
  3. Cesto rozvaľkáme, vyrežeme podľa šablóny 2 stromčeky a podľa vlastnej fantázie vykrojíme malé ozdoby rozličných tvarov. Pečieme 15 - 20 min. na strednej priečke rúry.
  4. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť.
  5. Bielky s preosiatym práškovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a zmiešame s pudingom.
  6. Keďže je stromček pomerne dlhý, podložíla som si ho zloženým papierom, aby sa mi pri prekladaní nezlomil. Jeden stromček potrieme plnkou, naň položíme druhý. Potrieme rozohriatym džemom a posypeme kokosom.
  7. Drobné upečené ozdoby potrieme čokoládovou polevou, ozdobíme pestrofarebnou posýpkou a džemom prilepíme na stromček.