Gaštanový zákusok
Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
8-10 porcií |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Vajíčka s medom vyšľaháme do hustej
peny. Múku zmiešame s perníkovým korením a so škoricou a opatrne zamiešame do vyšľahaných
vajec s medom.
- Cesto rozdelíme na polovicu
a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie.
Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote
180 stupňov, približne 10 až 12 minút. Po upečení pomocou vytvorenej vlastnej šablóny vykrojíme z cesta 4 stromčeky.
- Smotanu vyšľaháme a prilejeme do nej
roztopenú a ochladenú bielu čokoládu. Opatrne primiešame gaštanové pyré. Krém môžeme dosladiť podľa chuti. Ozdobnou hladkou špičkou nastriekame na vykrojený stromček
kopčeky, priklopíme ho ďalším stromčekom
a postup opakujeme. Nakoniec ozdobíme
podľa vlastnej fantázie.
|