Gaštanový zákusok

Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou

Autor receptu: redakcia

8-10
porcií
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka s medom vyšľaháme do hustej peny. Múku zmiešame s perníkovým korením a so škoricou a opatrne zamiešame do vyšľahaných vajec s medom.
  2. Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov, približne 10 až 12 minút. Po upečení pomocou vytvorenej vlastnej šablóny vykrojíme z cesta 4 stromčeky.
  3. Smotanu vyšľaháme a prilejeme do nej roztopenú a ochladenú bielu čokoládu. Opatrne primiešame gaštanové pyré. Krém môžeme dosladiť podľa chuti. Ozdobnou hladkou špičkou nastriekame na vykrojený stromček kopčeky, priklopíme ho ďalším stromčekom a postup opakujeme. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.