Grog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku Zobraziť celý popisGrog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku z vykvasených terkelov/výliskov pri spracovaní hrozna/, preto neviem či tento horúci nápoj môžem označovať ako grog.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 1 dcl čaju/čierneho/ pridáme 5 dcl červeného vína/odroda Nitra/, 1 veľkú lyžicu medu, klinčeky, škoricu a zohrejeme až sa začne tvoriť pekná biela pena so škoricovou čapičkou. Odstavíme hrnček s horúcou voňajúcou tekutinou, na ktorú sa už zbiehajú sliny a pridáme 1 dcl terkelice/53% alkoholu/. Podávame horúci nápoj v pohároch, ktoré dlho držia teplo.
s čapičkou na grogu áno.