Vianočný grog z mojej viničky

michalko1 - fotkamichalko1, 5. decembra 2011

Grog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku Zobraziť celý popisGrog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku z vykvasených terkelov/výliskov pri spracovaní hrozna/, preto neviem či tento horúci nápoj môžem označovať ako grog.

2 - 3
porcie
15 min minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1 dcl
5 dcl
1 dcl
1 VL
1 ks
3 krúžky
5 ks
1 štipka




Postup

  1. 1

    Do 1 dcl čaju/čierneho/ pridáme 5 dcl červeného vína/odroda Nitra/, 1 veľkú lyžicu medu, klinčeky, škoricu a zohrejeme až sa začne tvoriť pekná biela pena so škoricovou čapičkou. Odstavíme hrnček s horúcou voňajúcou tekutinou, na ktorú sa už zbiehajú sliny a pridáme 1 dcl terkelice/53% alkoholu/. Podávame horúci nápoj v pohároch, ktoré dlho držia teplo.

Diskusia k receptu

aroooo
prosím upresniť pena či peniaze? také by som potom vyskúšala aj bez čiapočky...:::::)))))
michalko1
Ahoj aroooo, je to vinou môjho počítača a grogu a určite nie mojou vinou. Upresňum pena a nie peniaze, lebo peniaze nerobia žiadnu rozkoš ale pena
s čapičkou na grogu áno.
aroooo
No hneď som si myslela, že tam asi úradoval hotový výrobok alebo niečo úplne iné okrem autora,/veď predsa musíme vedieť ako chutí výrobok ktorý ešte aj zverejníme/,takže asi je fajn, no mne ako momentálne nezamestnanej by predsa lepšie pasovala tá druhá alternatíva.
michalko1
Aroooo si zlatá akurát, je to z domácich surovín, tak je to niečo lacnejšie a peniažky môžeme dať tým čo ich strašne potrebujú/politici,sudcovia,starostovia a podobne nenahratelní




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia