Vianočný grog z mojej viničky
Autor receptu: michalko1
Grog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na
vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku z vykvasených
terkelov/výliskov pri spracovaní hrozna/, preto neviem či tento horúci nápoj môžem označovať
ako grog.
2 - 3 porcie |
15 min minút príprava |
15 min minút tepelná úprava |
Postup
- Do 1 dcl čaju/čierneho/ pridáme 5 dcl červeného vína/odroda Nitra/, 1 veľkú lyžicu medu, klinčeky, škoricu a zohrejeme až sa začne tvoriť pekná biela pena so škoricovou čapičkou.
Odstavíme hrnček s horúcou voňajúcou tekutinou, na ktorú sa už zbiehajú sliny a pridáme 1 dcl terkelice/53% alkoholu/. Podávame horúci nápoj v pohároch, ktoré dlho držia teplo.