Vianočný grog z mojej viničky

Autor receptu: michalko1

Grog je horúci nápoj, ktorého hlavná zložka je rum, teraz um. Na našom hajloku, domček na vinici s pivničkou, máme namiesto rumu/umu/ terkelicu, pálenku z vykvasených terkelov/výliskov pri spracovaní hrozna/, preto neviem či tento horúci nápoj môžem označovať ako grog.

2 - 3
porcie
15 min minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do 1 dcl čaju/čierneho/ pridáme 5 dcl červeného vína/odroda Nitra/, 1 veľkú lyžicu medu, klinčeky, škoricu a zohrejeme až sa začne tvoriť pekná biela pena so škoricovou čapičkou. Odstavíme hrnček s horúcou voňajúcou tekutinou, na ktorú sa už zbiehajú sliny a pridáme 1 dcl terkelice/53% alkoholu/. Podávame horúci nápoj v pohároch, ktoré dlho držia teplo.