Ovocný chlebík
Ovocný chlebík

Vianočný chlebík so sušeným ovocím

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 12. decembra 2018
Vianočný chlebík so sušeným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
150 g
2 PL
50 g
50 g
50 g
Poleva:
5 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme práškový cukor, ktorý premiešame ručne spolu s múkou a olejom. Nakoniec primiešame orechy a ovocie.

  2. 2

    Formu vymastíme maslom, vysypeme kokosom a naplníme cestom. Pečieme pri 180 °C asi 10–15 minút.

  3. 3

    Pripravíme polevu zo žĺtkov a z práškového cukru. Po upečení chlebík polejeme vopred pripravenou polevou.

Diskusia k receptu