Vianočné poleno s gaštanovým krémom

3sandra3 - fotka3sandra3, 26. decembra 2014
Vianočné poleno s gaštanovým krémom
Foto: 3sandra3

Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo. Moje vianočné poleno bolo v tvare rolády.

30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
150 g
2 PL
1/2 bal.
štipka
Gaštanový krém:
250 g
250 g
3 PL
podľa chuti
Čokoládový krém:
300 g
200 g
100 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh. Dáme upiecť a po upečení zvinieme do rolády.

  2. 2

    Gaštanový krém: pyré vymiešame s mascarpone, pridáme cukor a rum.

  3. 3

    Rozvinieme roládu a plát natrieme gašt.krémom. Znovu zvinieme.

  4. 4

    Čokoládový krém: maslo s cukrom vymiešame do peny. pridáme kakao a roztopenú čokoládu /čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli/. Vymiešame na hladký krém. Celú roládu potrieme týmto krémom a nožom alebo vidličkou urobíme zárezy napodobňujúce kôru stromu. Necháme stuhnúť.

    Vianočné poleno s gaštanovým krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu

slavnicanka
Idem skúsiť,mascarpone aj pyré mám doma pomaly im končí "záruka",tak nech sa to zúžitkuje-dám vedieť ako to dopadlo.
marienka44
@3sandra3 , do piškótovej rolády netreba bielkový sneh? Čo s bielkami?Mám gaštanové pyré, tak mám inšpiráciu. :-)
3sandra3
jééj,,, dievčatá, prepáčte,,,,áno, ide do cesta aj vyšľahaný sneh. Zabudla som ho tam napísať. Dakujem za upozornenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia