Foto: 3sandra3
Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo. Moje vianočné poleno bolo v tvare rolády.
30 minút
na 170-180 °C
na 170-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Gaštanový krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
Čokoládový krém: | |
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh. Dáme upiecť a po upečení zvinieme do rolády.
- 2
Gaštanový krém: pyré vymiešame s mascarpone, pridáme cukor a rum.
- 3
Rozvinieme roládu a plát natrieme gašt.krémom. Znovu zvinieme.
- 4
Čokoládový krém: maslo s cukrom vymiešame do peny. pridáme kakao a roztopenú čokoládu /čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli/. Vymiešame na hladký krém. Celú roládu potrieme týmto krémom a nožom alebo vidličkou urobíme zárezy napodobňujúce kôru stromu. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu