Vianočné poleno s gaštanovým krémom
Autor receptu: 3sandra3
Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo. Moje vianočné poleno bolo v tvare rolády.
Postup
- Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a soľ. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh. Dáme upiecť a po upečení zvinieme do rolády.
- Gaštanový krém: pyré vymiešame s mascarpone, pridáme cukor a rum.
- Rozvinieme roládu a plát natrieme gašt.krémom. Znovu zvinieme.
- Čokoládový krém: maslo s cukrom vymiešame do peny. pridáme kakao a roztopenú čokoládu /čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli/. Vymiešame na hladký krém. Celú roládu potrieme týmto krémom a nožom alebo vidličkou urobíme zárezy napodobňujúce kôru stromu. Necháme stuhnúť.