Skvelý zákusok, ktorý by nemal chýbať na vianočnom stole...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
Plnka: | |
3 dcl |
|
1 a pol lyžice |
|
1 a pol lyžice |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 |
|
Orechová zmes: | |
350 g |
|
80 g |
|
120 g |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Pláty: Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe polovice rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na opačnej strane veľkého plechu. Pre lepšie prenášanie na plech odporúčam rozvaľkať na papieri na pečenie.
- 2
Jeden plát upečieme prázdny a druhý aj s orechovou zmesou. Pečieme na 170 C dozlatista asi 10 - 15 minút. Spracujeme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte horúcu zmes navrstvíme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C asi 10 - 15 minút.
- 3
Plnka: Uvaríme si hustú kašu z mlieka, hladkej múky, solamylu a cukoru. Do vychladnutej kaše ručne vmiešame vymiešané maslo s vanilkou. Vznikne nám jemný krém, ktorý navrstvíme na prázdny upečený plát a prikryjeme ho druhým plátom, na ktorom máme orechovú zmes. Rezy necháme odstáť na chladnom mieste aspoň jeden deň. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robila som ho ale toho cesta je tam dost vela, podľa mňa je cesto dost suché.Práve preto som si ho urobila po svojom.Cesto som dala svoje , ktoré dávam na medové rezy.