Skvelý zákusok, ktorý by nemal chýbať na vianočnom stole...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 lyžice |
|
| 2 lyžičky |
|
| 2 lyžičky |
|
| Plnka: | |
| 3 dcl |
|
| 1 a pol lyžice |
|
| 1 a pol lyžice |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 1 |
|
| Orechová zmes: | |
| 350 g |
|
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| 3 lyžice |
|
Postup
-
1
Pláty: Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe polovice rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na opačnej strane veľkého plechu. Pre lepšie prenášanie na plech odporúčam rozvaľkať na papieri na pečenie.
- 2
Jeden plát upečieme prázdny a druhý aj s orechovou zmesou. Pečieme na 170 C dozlatista asi 10 - 15 minút. Spracujeme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte horúcu zmes navrstvíme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C asi 10 - 15 minút.
- 3
Plnka: Uvaríme si hustú kašu z mlieka, hladkej múky, solamylu a cukoru. Do vychladnutej kaše ručne vmiešame vymiešané maslo s vanilkou. Vznikne nám jemný krém, ktorý navrstvíme na prázdny upečený plát a prikryjeme ho druhým plátom, na ktorom máme orechovú zmes. Rezy necháme odstáť na chladnom mieste aspoň jeden deň. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Robila som ho ale toho cesta je tam dost vela, podľa mňa je cesto dost suché.Práve preto som si ho urobila po svojom.Cesto som dala svoje , ktoré dávam na medové rezy.