Foto: babav
Receptov na medovniky je uz na Vareche neurekom .Obdivuhodne vyzdobene, az by mi ich bolo luto zjest.Moj recept je rokmi mnoho nasobne overeny Zobraziť celý popisReceptov na medovniky je uz na Vareche neurekom .Obdivuhodne vyzdobene, az by mi ich bolo luto zjest.Moj recept je rokmi mnoho nasobne overeny . Medovnicky zdobim iba rozlicnymi orieskami ,hrozienkami a cokoladovymi cipsamiMozno ich jest hned po upeceni ,ale su chutnejsie ked sa odlezia .
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
50 dkg |
|
20 dkg |
|
12,5 dkg |
|
3 cele |
|
4 PL, rozpustený |
|
8 dkg |
|
1 cl |
|
medovníkove korenie: | |
aniz ,hrebicky,zazvor, |
|
1 PL |
|
na potretie |
|
orechy na ozdobu: | |
cashew ,pekanove ,mandle, |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Muku ,cukor, korenie a sodu bicarbonu preosejeme do misky,aby sa vsetky zlozky rovnomerne zmiesali.Pridame zmaknute maslo,vajcia a med.Vsetko spolu vymiesame , prelozime na dosku a vypracujeme vlacne cesto.Zabalime ho do folie a odlozime do chladu (vecer zarobim rano peciem).
-
3
Pripravime si formicky a vychladene cesto.
-
4
Plech vylozime papierom na pecenie a pomastime maslom .Cesto po castiach rozgulame na pomucenej doske na hrubku priblizne centimeter (ak chceme viacej kusov na tensie).Vykrajujeme formickami ,ukladame na pripraveny plech ,potrieme rozslahanym bielkom a ozdobime orieskom.
-
5
Pecieme 8-9 minut ,v rure predhriatej na 160 stupnov C.
-
6
Upecene ,rozne tvary .
vsetkym za pochvalu, @jerica , tebe zvlast za velky
kompliment ;-) .
Recept pouzivam uz dlhe roky,nikdy ma nesklamal ;-)