Vianočné medovníčky fotorecept

babav - fotkababav, 12. decembra 2010
Vianočné medovníčky (fotorecept)
Foto: babav

Receptov na medovniky je uz na Vareche neurekom .Obdivuhodne vyzdobene, az by mi ich bolo luto zjest.Moj recept je rokmi mnoho nasobne overeny Zobraziť celý popisReceptov na medovniky je uz na Vareche neurekom .Obdivuhodne vyzdobene, az by mi ich bolo luto zjest.Moj recept je rokmi mnoho nasobne overeny . Medovnicky zdobim iba rozlicnymi orieskami ,hrozienkami a cokoladovymi cipsamiMozno ich jest hned po upeceni ,ale su chutnejsie ked sa odlezia .

60ks
porcií
75 minút
príprava
8-9/1 plech minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
50 dkg
20 dkg
12,5 dkg
3 cele
4 PL, rozpustený
8 dkg
1 cl
medovníkove korenie:
aniz ,hrebicky,zazvor,
1 PL
 na potretie
orechy na ozdobu:
cashew ,pekanove ,mandle,

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Muku ,cukor, korenie a sodu bicarbonu preosejeme do misky,aby sa vsetky zlozky rovnomerne zmiesali.Pridame zmaknute maslo,vajcia a med.Vsetko spolu vymiesame , prelozime na dosku a vypracujeme vlacne cesto.Zabalime ho do folie a odlozime do chladu (vecer zarobim rano peciem).

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si formicky a vychladene cesto.

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vylozime papierom na pecenie a pomastime maslom .Cesto po castiach rozgulame na pomucenej doske na hrubku priblizne centimeter (ak chceme viacej kusov na tensie).Vykrajujeme formickami ,ukladame na pripraveny plech ,potrieme rozslahanym bielkom a ozdobime orieskom.

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pecieme 8-9 minut ,v rure predhriatej na 160 stupnov C.

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upecene ,rozne tvary .

    Vianočné medovníčky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Nepekávam medovníčky, ale keď sa tak dívam na všetky výtvory, tak až zavidím. Sú naozaj pekné.
jatanika
takýto nejaký receptík som robila pár rokov a decká zdobili... výstrižok som však stratila... vyskúšam tieto tvoje...vyzerajú veľmi pekne a chutne
honestka
Babav, su krasne, aj ja na jedenie robim len takto rychlozdobne, lebo mi je luto jest tie cifrovane (a teraz ich robime len par na stromcek)- inac ich jednoducho pofrkam cukrovou polevou alebo ako ty. su vyborne a nikdy sa ich neprejeme. cesto mam zarobene uz mesiace ale pecenie este len caka. Si sikulka, vyzeraju mnamky.==Dostanes bezne u vas kupit holandske kakao?
babav
@honestka , ano,ale iba v specialnych obchodoch ,ktore su zasobovane tovarom z europskeho dovozu .Dakujem vam
vsetkym za pochvalu, @jerica , tebe zvlast za velky
kompliment ;-) .
honestka
@babav : dakujem, je sranda, ze dcera bola pre par mesiacmi v holandsku a vsade zhanala toto kakao v tomto baleni a nevedeli o com hovori. doniesla ine balenia a samozrejme su uzasne.
marianne69
@babay Doma mi zjedli uz jednu krabicu medovnikov, tak som sa rozhodla upiest este raz,zobrala som si tvoj receptik a urobila z dvojitej davky,len to cesticko mam take redsie,chcela som sa opytat, ma to tak byt?Dosypala som muky...
babav
@marianne , musis ho vychladit ,v chlade stuhne .Ked zacnes piect , odkroj si iba davku na 1 plech a ostatne cesto drz chladnicke .
Recept pouzivam uz dlhe roky,nikdy ma nesklamal ;-)
marianne69
@babay dopecene:-)robila som ich z 1 kg muky a su este lepsie ako tie co som mala recept...ostanem pri tych tvojich babay,su to skutocne vynikajuce medovnicky,dakujem za receptik...Ved vsetky svoje vianocne receptiky som si zabudla na Slovensku,takze tento rok som vylozene odkazana na Varechu...ale nasla som tu kooopec uzasnych receptikov...
marianne69
...idem dnes robit na Tvoje medovnicky cesto az do Vianoc cesticko vyzreje,uz sa tesim,boli vyborne...
lucylee
@babav aj ja som ich robila tieto vianoce. Cesto bolo v poriadku, dobre sa s nim robilo a vsetkym velmi chutili, najma mojmu krsniatku. Prajem ti nech ti to dobre vari aj v dalsom roku tesim sa na dalsie vyborne recepty.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha