Vianočné bryndzové oblátky fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 21. novembra 2012
Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept)
Foto: niniatko

Patria medzi moje najobľúbenejšie a doslova sa ich neviem dojesť. A potom mi ostávajú len boľavé ústa.

Suroviny

120 g
1 kg
2 ks
4 PL
4 KL
1 l
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. V popise sú suroviny na celú dávku, ja som robila z polovičnej a radím aj vám robiť len z polovičnej dávky.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu dáme do misky.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne rozmixujeme, pričom určite treba pridať vodu, lebo cesto bude veľmi husté.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A necháme na chladnom mieste odpočívať pár hodín alebo do druhého dňa.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odpočinuté cesto ešte raz poriadne premixujeme.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapneme si stroj na výrobu oblátok, potrieme včelím voskom (alebo kto čo používa). A môžeme sa do toho pustiť.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja robím takéto malé okrúhle. Toľkoto mi vyšlo tento rok. Bolo ich 310. No, otec reklamoval, že v nich bolo málo bryndze.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A pre toto som radila robiť z polovičnej dávky. Výsledok minuloročného pečenia. Sedela som za tým 9,5 hodiny a bolo z toho toto (ak nerátame pokazené a zjedené).

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

helca103
syrové a bryndzové ma iba čakajú, teraz robím sladké :-) @niniatko ja Ti veru aj ,,závidím" /v dobrom samozrejme/ môžeš robiť 2 kusy naraz. Aj ja mám doma ten problém čo Ty, vraj málo bryndze a ja odpoviem že to nie sú halušky ale oblátky ::-)
niniatko
@helca103 doteraz som robila sladké, ale len také pokusy rôznopríchuťové, "normálne" som ešte nerobila, teraz som si dala pauzu a spravila jednu várku bryndzových a potom zase sladké... dnes som už aj na ceste domov z mesta dostala v autobuse objednávku na oblátky a trubičky od jednej známej :D
tori111222
Vianočné oblátky pečiem aj ja .. robím rôzne druhy: kokosové, orechové, arašidové, makové a klasické.. tiež robím bryndzové, tie sa pečú najľahšie ;D)).. tento som napiekla len 1600, ešte potrebujem asi 1000.. pred pár rokmi som napiekla 10 000.. len teraz mi to zdravie nedovoľuje.. ja dávam maslo a med miesto oleja a cukru.. sú voňavé...
tori111222
a ešte .. skúšala som aj kakaové, ale potom som nevedela dostať kakao z platni dole, a zostal tam aj ten kakaový pach.. došomrala som sa, kým som platňu vyčistila..
niniatko
@tori111222 kokosové, mandľové, feniklovo-anízové, jablkovo-škoricové a klasické som už tento rok robila, orechové a makové sa ešte len chystám a samozrejme, ešte aj klasické a potom slané syrové... je pravda, že bryndzové sa najľahšie pečú...
tie arašidové ma zaujali, to by mi nenapadlo... dávate solené alebo nesolené arašidy a vlastne, robíte ich na sladko alebo slano?
maslo a med dávam aj ja, no podľa toho aký recept robím, lebo ich mám viac... do niektorých ide olej, do niektorých maslo a tak isto aj s cukrom a medom
tori111222
arašidové som robila na sladko aj slano, len som trošku nechala arašidy presušiť, aby sa ľahšie dali pomlieť.. sú fantastické
hahaias
@niniatko ako robíš jablkovo-škoricové, hlavne to jablko ma zaujíma, poraď prosím, pri ostatných surovinách mi je to jasné. Toho roku skúsim aj makové. Dávaš mak len celý alebo aj mletý?
medovnicek
ja doslova a písmena milujem vianočné oblátky či na sladko alebo na slano, len škoda, že nemám ten prístroj, aby som si ich mohla piecť sama
turistka
Oblátky som nikdy nerobila, no suseda ich pravidelne piekla, bola veľmi milá. Máš pravdu treba ich dať z dosahu, lebo kým prídu Vianoce mohli by byť fuč. Tak nech sa Ti darí pri pečení :-)
majka60
určite vyskúšam ale chcela by som vedieť, koľko tej vody sa pridáva aby bola správna hustota - ďakujem
niniatko
@majka60 záleží od sily múky... neviem koľko som jej tam dala... cesto má byť tekutejšie, o trošku viac ako trebárs palacinkové
stella1
aj ja by som piekla,ale žiaľ,nemám oplatkovač :-(
janamichalickova
Vďaka za recept, sú výborné.
Práve som si podľa tohto receptu zarobila cesto s kozím syrom (namiesto bryndze). Tak som zajtra na ne zvedavá:)
mamii12
Dievcata som tu nova poradili by ste kde dostať taky oblatkovač? Dakujem vam!
niniatko
@Mamii12 (28.11.2016 18:33)

my máme z www.magropom.sk alebo tu sa dá kúpiť  www.oblatkovac.sk
i keď úprimne, týchto som stretla na agrokomplexe a svojím vystupovaním vôbec neurobili na mňa dobrý dojem
gordon67
všade narážam na tento recept,ktorý si ľudia skopírujú a fejknú ho hore dolu ...predovšetkým . ide o nedostatočne vychutený recept , kopec nadbytočnej múky .nepáči sa mi a ani by som ho takto nerobil. K bryndzi určite pridať aspoň pár lyžíc strúhaného parmezánu ,alebo skrátka pridať viac bryndze, podstatne znížiť množstvo múky ,zvýšiť množstvo soli, k 1/2 l mlieka pridať vždy! aj deci horúcej vody, rascu radšej mletú, a zásadne pridať aspoň lyžičku mletej červenej papriky , a aj sušeného granulovaného cesnaku na dochutenie , inak vám vznikne fádne neslané nemastné múčne dačo., ale určite nie klasické domáce slané chutné oblátky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia