Vianočné bryndzové oblátky fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 21. novembra 2012
Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept)
Foto: niniatko

Patria medzi moje najobľúbenejšie a doslova sa ich neviem dožrať. A potom mi ostávajú len boľavé ústa.

Suroviny

120 g
1 kg
2 ks
4 PL
4 KL
1 l
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. V popise sú suroviny na celú dávku, ja som robila z polovičnej a radím aj vám robiť len z polovičnej dávky.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu dáme do misky.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne rozmixujeme, pričom určite treba pridať vodu, lebo cesto bude veľmi husté.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A necháme na chladnom mieste odpočívať pár hodín alebo do druhého dňa.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odpočinuté cesto ešte raz poriadne premixujeme.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zapneme si stroj na výrobu oblátok, potrieme včelím voskom (alebo kto čo používa). A môžeme sa do toho pustiť.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja robím takéto malé okrúhle. Toľkoto mi vyšlo tento rok. Bolo ich 310. No, otec reklamoval, že v nich bolo málo bryndze.

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A pre toto som radila robiť z polovičnej dávky. Výsledok minuloročného pečenia. Sedela som za tým 9,5 hodiny a bolo z toho toto (ak nerátame pokazené a zjedené).

    Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
syrové a bryndzové ma iba čakajú, teraz robím sladké :-) @niniatko ja Ti veru aj ,,závidím" /v dobrom samozrejme/ môžeš robiť 2 kusy naraz. Aj ja mám doma ten problém čo Ty, vraj málo bryndze a ja odpoviem že to nie sú halušky ale oblátky ::-)