Foto: niniatko
Patria medzi moje najobľúbenejšie a doslova sa ich neviem dojesť. A potom mi ostávajú len boľavé ústa.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. V popise sú suroviny na celú dávku, ja som robila z polovičnej a radím aj vám robiť len z polovičnej dávky.
-
2
Všetko spolu dáme do misky.
-
3
Poriadne rozmixujeme, pričom určite treba pridať vodu, lebo cesto bude veľmi husté.
-
4
A necháme na chladnom mieste odpočívať pár hodín alebo do druhého dňa.
-
5
Odpočinuté cesto ešte raz poriadne premixujeme.
-
6
Zapneme si stroj na výrobu oblátok, potrieme včelím voskom (alebo kto čo používa). A môžeme sa do toho pustiť.
-
7
Ja robím takéto malé okrúhle. Toľkoto mi vyšlo tento rok. Bolo ich 310. No, otec reklamoval, že v nich bolo málo bryndze.
-
8
A pre toto som radila robiť z polovičnej dávky. Výsledok minuloročného pečenia. Sedela som za tým 9,5 hodiny a bolo z toho toto (ak nerátame pokazené a zjedené).
tie arašidové ma zaujali, to by mi nenapadlo... dávate solené alebo nesolené arašidy a vlastne, robíte ich na sladko alebo slano?
maslo a med dávam aj ja, no podľa toho aký recept robím, lebo ich mám viac... do niektorých ide olej, do niektorých maslo a tak isto aj s cukrom a medom
a mak dávam celý
Práve som si podľa tohto receptu zarobila cesto s kozím syrom (namiesto bryndze). Tak som zajtra na ne zvedavá:)
my máme z www.magropom.sk alebo tu sa dá kúpiť www.oblatkovac.sk
i keď úprimne, týchto som stretla na agrokomplexe a svojím vystupovaním vôbec neurobili na mňa dobrý dojem