Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept)

Autor receptu: niniatko

Patria medzi moje najobľúbenejšie a doslova sa ich neviem dojesť. A potom mi ostávajú len boľavé ústa.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. V popise sú suroviny na celú dávku, ja som robila z polovičnej a radím aj vám robiť len z polovičnej dávky.
  2. Všetko spolu dáme do misky.
  3. Poriadne rozmixujeme, pričom určite treba pridať vodu, lebo cesto bude veľmi husté.
  4. A necháme na chladnom mieste odpočívať pár hodín alebo do druhého dňa.
  5. Odpočinuté cesto ešte raz poriadne premixujeme.
  6. Zapneme si stroj na výrobu oblátok, potrieme včelím voskom (alebo kto čo používa). A môžeme sa do toho pustiť.
  7. Ja robím takéto malé okrúhle. Toľkoto mi vyšlo tento rok. Bolo ich 310. No, otec reklamoval, že v nich bolo málo bryndze.
  8. A pre toto som radila robiť z polovičnej dávky. Výsledok minuloročného pečenia. Sedela som za tým 9,5 hodiny a bolo z toho toto (ak nerátame pokazené a zjedené).