Vianočné bryndzové oblátky (fotorecept)
Autor receptu: niniatko
Patria medzi moje najobľúbenejšie a doslova sa ich neviem dojesť. A potom mi ostávajú len
boľavé ústa.
Postup
- Pripravíme si suroviny. V popise sú suroviny na celú dávku, ja som robila z polovičnej a radím aj vám robiť len z polovičnej dávky.
- Všetko spolu dáme do misky.
- Poriadne rozmixujeme, pričom určite treba pridať vodu, lebo cesto bude veľmi husté.
- A necháme na chladnom mieste odpočívať pár hodín alebo do druhého dňa.
- Odpočinuté cesto ešte raz poriadne premixujeme.
- Zapneme si stroj na výrobu oblátok, potrieme včelím voskom (alebo kto čo používa). A môžeme sa do toho pustiť.
- Ja robím takéto malé okrúhle. Toľkoto mi vyšlo tento rok. Bolo ich 310. No, otec reklamoval, že v nich bolo málo bryndze.
- A pre toto som radila robiť z polovičnej dávky. Výsledok minuloročného pečenia. Sedela som za tým 9,5 hodiny a bolo z toho toto (ak nerátame pokazené a zjedené).