Foto: evusik
Môjmu mužovi musím každé Vianoce upiecť Sloniu slzu. Keďže ma už moc nebavilo robiť stále to isté, vymyslela som si takúto roládu.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Svetlé cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
Tmavé cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
Krém: | |
250 g |
|
150 g |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
2 bal. |
|
Ostatné: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
2
Navrstvíme na plech na pečiaci papier a dáme piecť na 180°C asi 10-12 minút.
-
3
Tak isto, len pridáme kakao, upečieme aj tmavý plát. Necháme vychladnúť.
-
4
Plnka: Orechy a vanilkový cukor sparíme horúcim mliekom. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridáme orechovú hmotu.
-
5
Svetlý plát položíme na fóliu a potrieme kyselším džemom a plnkou.
-
6
Vezmeme si formu na srnčí chrbát a opatrne do nej prenesieme svetlý plát aj spolu s fóliu. Do stredu dáme jahody....
-
7
...banán a kiwi. Navrstvíme krém, zarovnáme a....
-
8
prekryjeme svetlým plátom. Zostatok svetlého plátu odrežeme a odložíme. Trochu pobúchame a utlačíme aby sme odstránili prípadné vzduchové bubliny a dáme na hodinku do chladničky.
-
9
Tmavý plát pokvapkáme rumom a potrieme trochou plnky....
-
10
Svetlú roládu zo srnčieho chrbta (stiahneme fóliu) vyklopíme na tmavý plát...
-
11
a zavinieme. Zostatok tmavého plátu odrežeme. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.
-
12
Roládu polejeme čokoládovou polevou a posypeme nadrobno nasekanou bielou čokoládou.
-
13
Zo skrojkov tmavého a svetlého cesta, džemu, rumu, zostatku plnky urobíme guľky, do každej zabalíme hrozienka máčané v rume a obalíme v kokose. Ozdobíme.
-
14
Roládu odložíme do chladu...
-
15
a na Vianoce si pochutnávame :-)
Urcite upeciem.
Urcite upeciem.