Neviem odkiaľ pochádza , začala som ju variť podľa mojej svokry a to bolo dávno , ale doteraz je najobľúbenejšia v našej rodine . Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ pochádza , začala som ju variť podľa mojej svokry a to bolo dávno , ale doteraz je najobľúbenejšia v našej rodine . Nedá sa bohužiaľ napísať gramáž - platí čím viac - tým lepšie .
Postup
-
1
približne v 2 litroch vody dáme variť premyté hríby a slivky , osolíme , bobkový list , cesnak a celé korenie dávam do čajového vajíčka , aby som ich nemusela hľadať , cibuľu ošúpem len z vrchnej vrstvy , aby sa nerozvarila . Varím pokým sa slivky nerozpadajú / trvá to aj 2 hodiny / . Vyberiem koreniny aj cibuľu . Z oleja , hladkej múky a vody urobím zápražku , pridám smotanu . Nesladím , slivky sú dosť sladké . Dochutím octom alebo citrónom . Najlepšia pre nás je na druhý deň .
Diskusia k receptu