Vianočná čokoládová torta

Autor receptu: zuzka175

Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou.

10
porcií
20 minút
príprava
1 3/4 až 2 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 150 stupňov, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, do veľkého hrnca dáme ovocie, maslo, cukor, med, likér, pomarančovú šťavu, koreniny, kakaový prášok a všetko pomaly varíme asi 10 minút, odstavíme a necháme 30 minút odležať.
  2. Potom ako zmes trochu vychladla, pridáme vyšľahané vajcia, múku,mleté mandle, kypriaci prášok, sódu, všetko spolu dôkladne miešame, aby sa ingrediencie spojili.
  3. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 3/4 až 2 hodiny. Upečená torta má byť na povrchu pevná, ale na pohľad lesklá a lepkavá,tortu po upečení postavíme na mriežku a necháme vychladiť, ozdobíme kávovými zrnami a poukladáme malé hviezdičky.