Vianočná čokoládová torta
Autor receptu: zuzka175
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou.
10 porcií |
20 minút príprava |
1 3/4 až 2 minút na 150 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 150 stupňov, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, do veľkého hrnca dáme ovocie, maslo, cukor, med, likér, pomarančovú šťavu, koreniny, kakaový prášok a všetko pomaly varíme asi 10 minút, odstavíme a necháme 30 minút odležať.
- Potom ako zmes trochu vychladla, pridáme vyšľahané vajcia, múku,mleté mandle, kypriaci prášok, sódu, všetko spolu dôkladne miešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 3/4 až 2 hodiny. Upečená torta má byť na povrchu pevná, ale na pohľad lesklá a lepkavá,tortu po upečení postavíme na mriežku a necháme vychladiť, ozdobíme kávovými zrnami a poukladáme malé hviezdičky.