Foto: afataga
Na zajtra na raňajky a hlavne nič nevážiť a nemotať :-)
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto som dala vypracovať do DP, suroviny som dávala v poradí, ako je uvedené v rozpise. Hrozienka som pol hod. pred tým zaliala horúcou vodou, tú som potom vyliala. Hlinenú formu som jemne vytrela masťou a dala som do nej cesto.
-
2
Zapla som rúru na teplovzdušný ohrev na 170°, zatiaľ vianočka podkysla. Zakryla som formu alobalom a dala piecť na 40 min., potom som alobal dala preč a piekla ešte 20 min. Pekne pri pečení nakysla.
-
3
Asi za 5 min. som ju vyklopila na mriežku a nechala vychladnúť, teda skoro :-)
-
4
Už mi nič nekvitne, tak aspoň západ slnka
Ani huby ti ešte nekvitnú?
@methi formu som kupila cez net a fakt som ju dlho zhanala, mam aj vianockovu, ale ta je mensia, vyborne sa v nej pecie aj vyklapa vysledny produkt
@tigi ja hovorim, ze lenivost je matka pokroku :-), teba myli ten tvar, ale je to de facto taka obycajna vianocka, ergo odkojis, natres maslom a mas maslovu chut, ja vzdy davam do kysnuteho mast, aj na druhy den je kolac makky a vlacny, veru este ani huby nekvitnu :-(
@izabella929 dakujem
@havino ona zas nebola az taka mega, kvoli tebe som merala formu, vnutorny priemer ma 22 cm, ale ved vacsia by nemusela vadit, tak bude nizsia, no a co? lepsiu fotmu som nikdy nemala, kupuj
@bakamt dakujem