Foto: mesiar50
Tentokrát som ich robil s netradičným banánovým krémom.
Suroviny
Suroviny na odpaľované cesto: | |
100 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
300 g |
|
Suroviny na banánový krém: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Ahoj. Najprv si spravíme odpaľované cesto. Vodu s maslom privedieme k varu.
-
2
Do horúcej zmesy masla a vody potom nasypeme múku.Ako vidíte tento úkon som robil mimo tepelného zdroja.Ďalej,vrátime nádobu na kuchynský sporák a hmotu miešame 3-4 minúty.
-
3
Keď je už cesto lesklé tak je už hotové, čiže odpálené.
-
4
Cesto si na pomalej rýchlosti šľahača trochu ,, roztrúsime".K cestu ďalej pridáme dve vajcia a zmes pomaly prešľaháme.
-
5
Pokračujeme pridaním ďalších dvoch vajec.Cesto je ešte husté.
-
6
A napokon pridáme aj posledné piate vajce a dielo vyšľaháme na rýchlom stupni šľahača.
-
7
Plech potrieme maslom a posypeme múkou.Spravíme si kruhy, aby sme mali tie veterníky ako,tak rovnaké.
-
8
Cukrárenským sáčkom a hrubou špicou si potom spravíme takéto kopčeky.Ja ich robím tak,že nanesiem jeden kruh,vzápätí ďaľší a potom stočím špicu do stredu veterníka.Plech pofŕkame studenou vodou.
-
9
Plech s cestom vložíme na druhú priečku elektrickej rúry a pečemie najprv na 200 C / 10 minút a potom teplotu znížime na 180 C / 35 minút.Používame spodný a vrchný ohrev bez ventilácie.
-
10
Veterníky by mali po 20-tich minútach vyzerať asi takto.Dovtedy dvere nesmieme otvárať.
-
11
Po upečení musia byť veterníky ružové nielen na vrchu,ale aj zo spodku. Keď spodok poklepete prstom, malo by sa ozvať tupé,, dunenie".
-
12
Ja ich po upečení po jednom vyberám z rúry a prerežem ich ihneď.Prichytím si ich servítkou,aby mi nepálili prsty.Najlepšie je použiť zúbkový nôž ktorý používame na krájanie chleba.
-
13
Krém som do nich vkladal,len tak lyžicou.Hotové veterníky som dal do chladničky.
-
14
A teraz si spravíme krém. Odoberieme si z mlieka v ktorom si rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor.Ostatné mlieko dáme prevariť.
-
15
Do horùceho mlieka vlejeme zmes pomiešaného mlieka a zlatého klasu a za neustáleho miešania uvaríme hustý puding.
-
16
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.
-
17
Vyšľaháme polámané banány.
-
18
K maslu pridáme za lyžicu banánovej zmesy a pomaly prešľaháme.
-
19
Ďalej pridáme za lyžicu vlažného pudingu a pomaly šľaháme.Netreba príliš dlho,len aby sa nám suroviny ako,tak spojili resp.aby si ,, zvykli" na seba.Podotýkam,že všetky suroviny použité na prípravu krému musia mať izbovú teplotu.
-
20
Ďalej do zmesy striedavo pridávame zostatok pudingu a banánu.Dielo vyśľaháme do hladkého krému. Hotový krém je redšej konzistencie a dáme ho trochu do chladničky,no musíme ho sledovať aby nám moc nestuhol.A keby aj stuhol,tak žiadna tragédia.Necháme ho trochu, aby sa aklimatizoval na izbovú teplotu a potom ho prešľaháme.Krém síce nevyzerá vábivo,ale intenzívne cìtiť v ňom chuť banánu a mojej rodinke chutil.
S banánovou plnkou som ich ešte nerobila. Sú naozaj veľmi lákavé.
Ďakujem ti veľmi pekne.
@frezia 68
Srdečne ti ďakujem.
@kukulienka71
Veterníky robím zakaždým keď prídem na sk.Boli taký, ktorým som spravil veterníky na počkanie.Krém je naozaj chuťovo zaujímavý a lahodný.Ďakujem ti
srdečne.
@anina6
Som rád, že som ťa inšpiroval.
Možno niekoho bude zaujímať aký priemer mal pohár podľa ktorého som nanášal cesto na plech.Prosím pekne,pohár mal 55 mm.Veļmi pekne ti ďakujem.
Banánová plnka prekvapila nejedného člena mojej rodiny, ale musím konštatovať, že im chutila.Iste vieš, že prax robí majstra a mnoho veterníkov som pokazil pokiaľ som sa dopracoval na túto úroveň, kde sa už nemusím obávať fiaska. :-) Srdečná vďaka.
@ancicka
Krém je naozaj fajnový milá ancicka.
Veľmi pekne ti ďakujem.
@paploska
Teší ma, že sa ti páčia.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)
@sracz
Nemáš sa mi začo ospravedlňovať.Potešil ma tvoj
pekný komentár kamarát Feri.Ďakujem ti krásne.
Potešila ma pochvala,od tak skvelej cukrárskej majsterky ako je tvoja milá osoba.Ďakujem ti pekne.
@babav
No, až taký,, macher" nie som, aby som si otvoril cukráreň, ale nápad sa mi aj tak páči.Ďakujem ti srdečne.
@marika21
Moc ti ďakujem.
@izabella929
Srdečne ti ďakujem.
Ahoj.
Tvoju pochvalu si veľmi vážim a zároveň ti srdečne ďakujem.
@elba
Žiadne strachy, zvládneš to ,, ľavou zadnou".
Priložím sem video ktoré mi veľmi pomohlo.
Ďakujem ti moc.
ekucharka.net/venecky-z-odpalovaneho-testa-video-rece...
@janara
Veľmi pekne ti ďakujem.
@manya
Srdečne ti ďakujem.
@janealli
Ďakujem za milý kompliment, ale zas ja neviem spraviť to,čo vedia urobiť chlapi v tvojom okolí.
Potešila si ma milá babkamt.Ďakujem ti pekne.
@darina57
Si naozaj milá.Varenie je moje jediné hobby,ktoré chcem po čase perfektne ovládať.Srdečná vďaka.
@janger
Janka, ďakujem ti veľmi srdečne.
Ďakujem ti veľmi pekne.
@tinca
Parížska plnka patrí medzi moje obľúbené.Tvoje veterníky bývajú určite veľmi chutné a vyrovnajú sa mojim.Srdečná vďaka.
Banánový puding som z krému náročky vynechal i keď
by sa dal použiť miesto zlatého klasu v čom ti dávam Evička za pravdu.Milo ma prekvapil tvoj pekný rým za čo ti pekne ďakujem.Ďalej ti srdečne ďakujem za pekné ohodnotenie môjho receptu a pekne ťa pozdravujem.
Eliška, veľmi pekne ti ďakujem. :-)
@terinka55 , Srdečná vďaka.
Som rád, že si veterníky zvládla bez problémov.Rum pasuje do rôznych krémov a dobre si spravila, že si ho pridala do krému.Milá @elba , ďakujem ti pekne za skvelú správu a pekne ťa pozdravujem z nl.
Čo už spravím,iné hobby nemám.
Rád som ťa,,videl" a ďakujem ti veľmi
pekne. :-)