Veterníky s banánovým krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 3. novembra 2015
Veterníky s banánovým krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tentokrát som ich robil s netradičným banánovým krémom.

Suroviny

Suroviny na odpaľované cesto:
100 g
250 ml
200 g
300 g
Suroviny na banánový krém:
500 ml
2 ks
150 g
1 PL
5 PL
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahoj. Najprv si spravíme odpaľované cesto. Vodu s maslom privedieme k varu.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do horúcej zmesy masla a vody potom nasypeme múku.Ako vidíte tento úkon som robil mimo tepelného zdroja.Ďalej,vrátime nádobu na kuchynský sporák a hmotu miešame 3-4 minúty.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je už cesto lesklé tak je už hotové, čiže odpálené.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si na pomalej rýchlosti šľahača trochu ,, roztrúsime".K cestu ďalej pridáme dve vajcia a zmes pomaly prešľaháme.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokračujeme pridaním ďalších dvoch vajec.Cesto je ešte husté.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A napokon pridáme aj posledné piate vajce a dielo vyšľaháme na rýchlom stupni šľahača.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech potrieme maslom a posypeme múkou.Spravíme si kruhy, aby sme mali tie veterníky ako,tak rovnaké.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cukrárenským sáčkom a hrubou špicou si potom spravíme takéto kopčeky.Ja ich robím tak,že nanesiem jeden kruh,vzápätí ďaľší a potom stočím špicu do stredu veterníka.Plech pofŕkame studenou vodou.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plech s cestom vložíme na druhú priečku elektrickej rúry a pečemie najprv na 200 C / 10 minút a potom teplotu znížime na 180 C / 35 minút.Používame spodný a vrchný ohrev bez ventilácie.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Veterníky by mali po 20-tich minútach vyzerať asi takto.Dovtedy dvere nesmieme otvárať.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po upečení musia byť veterníky ružové nielen na vrchu,ale aj zo spodku. Keď spodok poklepete prstom, malo by sa ozvať tupé,, dunenie".

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ja ich po upečení po jednom vyberám z rúry a prerežem ich ihneď.Prichytím si ich servítkou,aby mi nepálili prsty.Najlepšie je použiť zúbkový nôž ktorý používame na krájanie chleba.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Krém som do nich vkladal,len tak lyžicou.Hotové veterníky som dal do chladničky.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A teraz si spravíme krém. Odoberieme si z mlieka v ktorom si rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor.Ostatné mlieko dáme prevariť.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Do horùceho mlieka vlejeme zmes pomiešaného mlieka a zlatého klasu a za neustáleho miešania uvaríme hustý puding.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Vyšľaháme polámané banány.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    K maslu pridáme za lyžicu banánovej zmesy a pomaly prešľaháme.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Ďalej pridáme za lyžicu vlažného pudingu a pomaly šľaháme.Netreba príliš dlho,len aby sa nám suroviny ako,tak spojili resp.aby si ,, zvykli" na seba.Podotýkam,že všetky suroviny použité na prípravu krému musia mať izbovú teplotu.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Ďalej do zmesy striedavo pridávame zostatok pudingu a banánu.Dielo vyśľaháme do hladkého krému. Hotový krém je redšej konzistencie a dáme ho trochu do chladničky,no musíme ho sledovať aby nám moc nestuhol.A keby aj stuhol,tak žiadna tragédia.Necháme ho trochu, aby sa aklimatizoval na izbovú teplotu a potom ho prešľaháme.Krém síce nevyzerá vábivo,ale intenzívne cìtiť v ňom chuť banánu a mojej rodinke chutil.

    Veterníky s banánovým krémom (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
Nuž čo! Pravda je pravda! Nerozpakujem sa priznať, Laci Maci kamarát @mesiar50 že aj pre tento Tvoj 5* rcp, ostávam Tvojim "pozorným učňom, žiakom i študentom! ... ako dobre sa len šmýka ten banán = jaj de csúszik eza banáné, ...! Za gramatické chyby sa ospravedlňujem!
ahoj Laci tak ty robiš stale lepšie a lepšie veterniky si zase doma tak vypekaš aj ten tanier sa mi pači tak len var a peč a my sa budeme vytešovat s tvojich peknych receptov a davas mi aj inšpiraciu
vyzerá to úžasne asi poruším predsavzatie o zdravej výžive a v nedelu budem slintať ako moja boxerka pri myštičke alebo ak sa mi nepodaria budem sa dívať ako sa na mojích nepodarkoch hostia 4-nohí členovia rodiny
V dobrom závidím Tvojim spolubývajúcim, či už si doma alebo v cudzine, vykúzliš a predkladáš im samé dobroty. Och, prečo sa takí šikovní chlapi nevyskytujú v mojom okolí?
@frezia
Ďakujem ti veľmi pekne.

@frezia 68
Srdečne ti ďakujem.

@kukulienka71
Veterníky robím zakaždým keď prídem na sk.Boli taký, ktorým som spravil veterníky na počkanie.Krém je naozaj chuťovo zaujímavý a lahodný.Ďakujem ti
srdečne.

@anina6
Som rád, že som ťa inšpiroval.
Možno niekoho bude zaujímať aký priemer mal pohár podľa ktorého som nanášal cesto na plech.Prosím pekne,pohár mal 55 mm.Veļmi pekne ti ďakujem.
@cesminaz
Banánová plnka prekvapila nejedného člena mojej rodiny, ale musím konštatovať, že im chutila.Iste vieš, že prax robí majstra a mnoho veterníkov som pokazil pokiaľ som sa dopracoval na túto úroveň, kde sa už nemusím obávať fiaska. :-) Srdečná vďaka.

@ancicka
Krém je naozaj fajnový milá ancicka.
Veľmi pekne ti ďakujem.

@paploska
Teší ma, že sa ti páčia.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)

@sracz
Nemáš sa mi začo ospravedlňovať.Potešil ma tvoj
pekný komentár kamarát Feri.Ďakujem ti krásne.



@ariela6
Ahoj.
Tvoju pochvalu si veľmi vážim a zároveň ti srdečne ďakujem.

@elba
Žiadne strachy, zvládneš to ,, ľavou zadnou".
Priložím sem video ktoré mi veľmi pomohlo.
Ďakujem ti moc.
 ekucharka.net/venecky-z-odpalovaneho-testa-video-rece...


@janara
Veľmi pekne ti ďakujem.

@manya
Srdečne ti ďakujem.

@janealli
Ďakujem za milý kompliment, ale zas ja neviem spraviť to,čo vedia urobiť chlapi v tvojom okolí.



@jozka2 , veterníky boli chuťovo zaujímavé a chutné.
Ďakujem ti veľmi pekne.

@tinca
Parížska plnka patrí medzi moje obľúbené.Tvoje veterníky bývajú určite veľmi chutné a vyrovnajú sa mojim.Srdečná vďaka.
@mesiar50 , Lacko, chcela som napísať aj ja slová chvály, ale už mi ani žiadne nezostali, týmto tvojim veterníčkom všetci sa klaňali, na piedestál majstra právom ťa stavali......no, teda, ja len, že ty si chlap " do voza aj do koča" :)) aj keď zadaný, všetko, čo napečieš je niečim originálne. Ako aj teraz, ten banánový krém. Možno ešte ak by si použil banánový puding......ale aj bez neho je to N1 ! ******************************************************
@evanaaa
Banánový puding som z krému náročky vynechal i keď
by sa dal použiť miesto zlatého klasu v čom ti dávam Evička za pravdu.Milo ma prekvapil tvoj pekný rým za čo ti pekne ďakujem.Ďalej ti srdečne ďakujem za pekné ohodnotenie môjho receptu a pekne ťa pozdravujem.
Čo k tomu povedať? Veterníčky vyzerajú veľmi lákavo, iba si uchmatnúť :-). Súhlasím s vyššie povedané. Si NAOZAJ veľmi šikovný, vidno, že to je od srdca pre rodinu, ktorú nadovšetko miluješ. Pochvala!
milý mesiar, nevydržala som do nedele,spravila som ich dnes a mal si pravdu ľavou zadnou a do krému som pridala trochu rumu /fuj asi som na um/
@elba
Som rád, že si veterníky zvládla bez problémov.Rum pasuje do rôznych krémov a dobre si spravila, že si ho pridala do krému.Milá @elba , ďakujem ti pekne za skvelú správu a pekne ťa pozdravujem z nl.

Pridaj komentár k receptu: