Veterníky s banánovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tentokrát som ich robil s netradičným banánovým krémom.

Suroviny

Postup

  1. Ahoj. Najprv si spravíme odpaľované cesto. Vodu s maslom privedieme k varu.
  2. Do horúcej zmesy masla a vody potom nasypeme múku.Ako vidíte tento úkon som robil mimo tepelného zdroja.Ďalej,vrátime nádobu na kuchynský sporák a hmotu miešame 3-4 minúty.
  3. Keď je už cesto lesklé tak je už hotové, čiže odpálené.
  4. Cesto si na pomalej rýchlosti šľahača trochu ,, roztrúsime".K cestu ďalej pridáme dve vajcia a zmes pomaly prešľaháme.
  5. Pokračujeme pridaním ďalších dvoch vajec.Cesto je ešte husté.
  6. A napokon pridáme aj posledné piate vajce a dielo vyšľaháme na rýchlom stupni šľahača.
  7. Plech potrieme maslom a posypeme múkou.Spravíme si kruhy, aby sme mali tie veterníky ako,tak rovnaké.
  8. Cukrárenským sáčkom a hrubou špicou si potom spravíme takéto kopčeky.Ja ich robím tak,že nanesiem jeden kruh,vzápätí ďaľší a potom stočím špicu do stredu veterníka.Plech pofŕkame studenou vodou.
  9. Plech s cestom vložíme na druhú priečku elektrickej rúry a pečemie najprv na 200 C / 10 minút a potom teplotu znížime na 180 C / 35 minút.Používame spodný a vrchný ohrev bez ventilácie.
  10. Veterníky by mali po 20-tich minútach vyzerať asi takto.Dovtedy dvere nesmieme otvárať.
  11. Po upečení musia byť veterníky ružové nielen na vrchu,ale aj zo spodku. Keď spodok poklepete prstom, malo by sa ozvať tupé,, dunenie".
  12. Ja ich po upečení po jednom vyberám z rúry a prerežem ich ihneď.Prichytím si ich servítkou,aby mi nepálili prsty.Najlepšie je použiť zúbkový nôž ktorý používame na krájanie chleba.
  13. Krém som do nich vkladal,len tak lyžicou.Hotové veterníky som dal do chladničky.
  14. A teraz si spravíme krém. Odoberieme si z mlieka v ktorom si rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor.Ostatné mlieko dáme prevariť.
  15. Do horùceho mlieka vlejeme zmes pomiešaného mlieka a zlatého klasu a za neustáleho miešania uvaríme hustý puding.
  16. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.
  17. Vyšľaháme polámané banány.
  18. K maslu pridáme za lyžicu banánovej zmesy a pomaly prešľaháme.
  19. Ďalej pridáme za lyžicu vlažného pudingu a pomaly šľaháme.Netreba príliš dlho,len aby sa nám suroviny ako,tak spojili resp.aby si ,, zvykli" na seba.Podotýkam,že všetky suroviny použité na prípravu krému musia mať izbovú teplotu.
  20. Ďalej do zmesy striedavo pridávame zostatok pudingu a banánu.Dielo vyśľaháme do hladkého krému. Hotový krém je redšej konzistencie a dáme ho trochu do chladničky,no musíme ho sledovať aby nám moc nestuhol.A keby aj stuhol,tak žiadna tragédia.Necháme ho trochu, aby sa aklimatizoval na izbovú teplotu a potom ho prešľaháme.Krém síce nevyzerá vábivo,ale intenzívne cìtiť v ňom chuť banánu a mojej rodinke chutil.