Foto: bogar
sladká pochúťka na zimný večer ... :) recept som si upravila ale inšpiráciu mi dala @Mariaklara :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
150 ml |
|
|
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1/2 lyžičky |
|
180 g |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1/2 l |
|
Postup
-
1
prichystala som si suroviny.... :)
-
2
do hrnca som si dala rozpustiť heru a pridala som vodu, pivo, cukor, soľ a všetko som to priviedla do varu, ........
-
3
keď to prevrelo vypla som šporák a pridala som pomaličky múku zmiešanú s kypriacim práškom ............
-
4
a miešala , až kým sa cesto nezačalo odlepovať od hrnca :)
-
5
potom som pridala vajíčka a poriadne vymiešala na lepkavú hmotu :)
-
6
takéto cesto som nechala odstáť asi pol hodinku .....
-
7
lyžicou som na papier na pečenie ukladala malé množstvo cesta.... a šup do rúry :) na cca 30 min
-
8
hotové veterníčky :) .............
-
9
kým som si ich nechala vychladnúť pripravila som si krém.... mlieko s cukrom som si dala variť ....
-
10
do oddeleného mlieka asi( 150ml) som vymiešala zlatý klas a puding a potom som ho pridala do vriaceho mlieka povarila som ho asi 2 min kým nezhustne.......a šup nechať ho vychladnúť ....
-
11
keď bol krém studený vyšľahala som maslo a krém som postupne pridávala do masla..... vznikla mi hotová plnka do veterničkov :)
-
12
tu som ich studené rozkrojila a naplnila ..... prajem dobrú chuť :)
Zákusky z odpaľovaného cesta sa mi páčia aj nám chutia.
@bogar ,určite sú aj tvoje výborné,ale skús aj urobiť venčeky.Zákusok láka aj po estetickej stránke.Nečakaj kým cesto vychladne ,ale rob z cestom ešte kým je teplé.