Veselá omáčka s prekladaným posúchom (fotorecept)
Autor receptu: jody
Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji udusime mrkvu nakrajanu na drobno, pridáme fazuľku nakrájanú na šikmo a zemiakya opekáme.
- Pridáme kôpor, soľ, petržlenovú vňať a opekáme ďalej.
- Zalejeme vrelou vodou, prisypeme zelerovú vňať, zjemníme domácim maslom a uvaríme do mäkka.
- Zahustíme zátrepkou zo škrobu, korenia, kurkumy a petržlenovej vňate, necháme minutku prevrieť a vypneme. Nakoniec zamiešame domáci jogurt.
- Kysnuté cesto rozvalkáme natenko a natrieme zmesou rôznych byliniek a korenín namočených v oleji. Preložíme a znovu rozvaľkáme a znovu natrieme a takto až kým nás to baví. My sme cesto rozdelili vo troje a na každom bola iná kombinácia. Pečieme v rúre na 180 cca 20 min.
- No a potom už len servírujeme a cpeme sa.
- Dobrú chuť.