Veselá omáčka s prekladaným posúchom (fotorecept)

Autor receptu: jody

Samé dobroty z maminej záhrady, no kto by tomu odolal??? :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji udusime mrkvu nakrajanu na drobno, pridáme fazuľku nakrájanú na šikmo a zemiakya opekáme.
  2. Pridáme kôpor, soľ, petržlenovú vňať a opekáme ďalej.
  3. Zalejeme vrelou vodou, prisypeme zelerovú vňať, zjemníme domácim maslom a uvaríme do mäkka.
  4. Zahustíme zátrepkou zo škrobu, korenia, kurkumy a petržlenovej vňate, necháme minutku prevrieť a vypneme. Nakoniec zamiešame domáci jogurt.
  5. Kysnuté cesto rozvalkáme natenko a natrieme zmesou rôznych byliniek a korenín namočených v oleji. Preložíme a znovu rozvaľkáme a znovu natrieme a takto až kým nás to baví. My sme cesto rozdelili vo troje a na každom bola iná kombinácia. Pečieme v rúre na 180 cca 20 min.
  6. No a potom už len servírujeme a cpeme sa.
  7. Dobrú chuť.