Venčeky aj s makovým krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 9. júla 2014
Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Recept na venčeky ktorý vás nesklame.Robil som ich včera a dnes tiež.

18
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Odpalované cesto :
250 ml
100 g
200 g
280 - 300 g celé (odvážené aj so škrupinou)
Základný vanilkový krém:
500 ml
2 ks
3 PL
1/2 bal.
podľa chuti (zopár kvapiek)
4 ks
Makový krém:
 pridať do krému
Marhuľový krém:
 na jemno posekané - pridať do krému

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V studenej vode posekaný palmarin privedieme do varu a miešame do rozpustenia rastlinného masla.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tukovej zmesi nasypeme polohrubú múku a miešame pokial nám nevznikne lesklá hustá hmota.Je to len asi 3-4 minútky.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na obr.č. 3 máte možnosť vidieť už hotové odpalované cesto.Cesto si necháme vychladnúť.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutého cesta si na pomalom chode mixéra namiešame dve surové vajíčka.Hmotu premiešame.Ďalej aplikujeme ďalšie dve vajcia a cesto premiešame.A nakoniec primiešame posledné vajce a dielo vymiešame na vyšších obrátkach.V mojom prípade bola váha vajec 307 g.resp.použil som 5 ks.vajec.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na obrázku č. 5 vidíme už hotové dielo z odpalovaného cesta.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech som jemne natrel stuženým tukom(maslom) a posypal som ho polohrubou múkou. S vykrajovačom na pagáče som si vyznačil kolieska.Snažil som sa nanášať krém vo vnútornom obvode kruhu.Priemer vykrajovača je cca.5,3 cm.Je dobré keď máme takto pripravený plech už predom.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pomocou cukrárskeho vrecka si na plech nanesieme cesto.Venčeky sa skladajú z dvoch kruhov.Predhrejeme si rúru na pečenie na 200 st.C.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme nasledovne : 10 minút na 200 st .C. Ďalej potom dopekáme ešte 40 minút na 180 st.C. Samozrejme záleží na vašej rúre ako pečie.Treba brať do úvahy aj to,že cesto je striekané na plech v dvoch vrstvách a nie v jednej vrstve.Raz som piekol troj vrstvové vyše hodiny. Dvierka na rúre som otvoril po tridsiatich minútach.V žiadnom prípade ich neotvárajte aspoň 20 min.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A už,len čakať ako nám pekne narastú.Zhruba po 15 min.by mali byť také ako ich vidíte na obr.č.9.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po ukončení pečenia som rúru síce vypol no večeky som vyberal z rúry iba po jednom kuse a hneď som ich prekrojil zúbkovým nožom na chlieb.Zakaždým kusom som si dvierka rúry zavrel.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Správne upečené cesto by malo byť v jadre pórovité.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Predsa som si už ,len z čírej zvedavosti odložil dva kusy aby mi vychladli v celku.Ako máte možnosť vidieť na obr.č.12 sú celkom v pohode.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pripravíme si krém.Je to vlastne krém aký používam aj pri plnení kremešov.Postupujeme takto: V 100 ml mlieku si dáme rozpustiť 2 bal.zlatého klasu.Pridáme doň 3 pl kryštálového cukru a pol balíčka vanilkového cukru.Zostávajúce mlieko tj.400 ml privedieme do varu a vlejeme doň v mlieku rozpustený zlatý klas .Miešame poctivo a keď cítime ,že by sa nám zmes začala prilepovať o dno nádoby tak ju stiahneme dole z ohniska,dobre premiešame a zvovu prihrejeme.Samozrejme kto má nádobu s nelepivým dnom tak potom nemusí robiť žiadny hokus-pokus.Mám takú nádobu síce,ale som zvyknutý takto.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zo štyroch bielkov si pomocou mixera spravíme tuhý sneh.Do tohto snehu si namiešame ešte teplý puding.Toto dielo vymiešame v jeden celok.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na obr.č.15 je už hotový krém.Do krému som pridal pár kvapiek rumovej esencie(rumu)(musíte opatrne,lebo stačí naozaj ,len pár kvapiek)Krém nám v chladničke behom krátkej doby pekne stuhne.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Do takéhoto vanilkového krému si môžete potom pridať čo len chcete.K odobratému krému som pridal marhuľe.K druhej dávke som pridal mletý mak.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Dobrú chut vám prajem priateľia.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 17
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja na beton viem...takého ako ty-tiež doma chcem..!!jak rozmaznané som decko..chceeem mesiaraaaa..ten vie všecko..!!
venčeky..torty..klobásky..ja objímam ťa zo sesterskej to lásky..!!
chlapče zlatý..si jednička..!! bez zaváhania na teba to platí..!!
ja šťastná budem žena-objednávam si-na môjho sviatku mena..!!
:-)
@sovka62
Vies mila sovka62 zalezi iste aj na zamestnani ktore clovek praxtizuje a na roznych okolnostiach.Tazko by som nahovaral nejakeho automechanika,aby mi upiekol nejaku tortu,ked sa nepohybuje v potravinarskej sfere a a vztah k danej teme ma minimalny.Pracoval som dlhodobo ako technik pri vyrobkoch,kde som musel vediet v prvom rade varit a piect.Niekedy sa clovek nenazdajky dostane do takej situacie ako aj ja a musi sa starat o seba sam.Zacali mi chybat dobroty co som jedaval doma.Spravil som si segedinsky no chybali mi k nim parene knedle ktore v nl. nepoznaju.Zacal som hladat na webe a natukal som server varecha.sk.Naucil som sa ich robit a vselico insie naco mam chut.A mas pravdu clovek musi predovsetkym chciet.
Fiasko ma neodradilo ani raz.Dakujem ti velmi pekne za tvoj mily komentar.Tvoje slova si vazim.