Venčeky aj s makovým krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 9. júla 2014
Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Recept na venčeky ktorý vás nesklame.Robil som ich včera a dnes tiež.

18
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Odpalované cesto :
250 ml
100 g
200 g
280 - 300 g celé (odvážené aj so škrupinou)
Základný vanilkový krém:
500 ml
2 ks
3 PL
1/2 bal.
podľa chuti (zopár kvapiek)
4 ks
Makový krém:
 pridať do krému
Marhuľový krém:
 na jemno posekané - pridať do krému




Postup

  1. 1

    V studenej vode posekaný palmarin privedieme do varu a miešame do rozpustenia rastlinného masla.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tukovej zmesi nasypeme polohrubú múku a miešame pokial nám nevznikne lesklá hustá hmota.Je to len asi 3-4 minútky.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na obr.č. 3 máte možnosť vidieť už hotové odpalované cesto.Cesto si necháme vychladnúť.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutého cesta si na pomalom chode mixéra namiešame dve surové vajíčka.Hmotu premiešame.Ďalej aplikujeme ďalšie dve vajcia a cesto premiešame.A nakoniec primiešame posledné vajce a dielo vymiešame na vyšších obrátkach.V mojom prípade bola váha vajec 307 g.resp.použil som 5 ks.vajec.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na obrázku č. 5 vidíme už hotové dielo z odpalovaného cesta.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech som jemne natrel stuženým tukom(maslom) a posypal som ho polohrubou múkou. S vykrajovačom na pagáče som si vyznačil kolieska.Snažil som sa nanášať krém vo vnútornom obvode kruhu.Priemer vykrajovača je cca.5,3 cm.Je dobré keď máme takto pripravený plech už predom.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pomocou cukrárskeho vrecka si na plech nanesieme cesto.Venčeky sa skladajú z dvoch kruhov.Predhrejeme si rúru na pečenie na 200 st.C.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme nasledovne : 10 minút na 200 st .C. Ďalej potom dopekáme ešte 40 minút na 180 st.C. Samozrejme záleží na vašej rúre ako pečie.Treba brať do úvahy aj to,že cesto je striekané na plech v dvoch vrstvách a nie v jednej vrstve.Raz som piekol troj vrstvové vyše hodiny. Dvierka na rúre som otvoril po tridsiatich minútach.V žiadnom prípade ich neotvárajte aspoň 20 min.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A už,len čakať ako nám pekne narastú.Zhruba po 15 min.by mali byť také ako ich vidíte na obr.č.9.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po ukončení pečenia som rúru síce vypol no večeky som vyberal z rúry iba po jednom kuse a hneď som ich prekrojil zúbkovým nožom na chlieb.Zakaždým kusom som si dvierka rúry zavrel.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Správne upečené cesto by malo byť v jadre pórovité.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Predsa som si už ,len z čírej zvedavosti odložil dva kusy aby mi vychladli v celku.Ako máte možnosť vidieť na obr.č.12 sú celkom v pohode.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pripravíme si krém.Je to vlastne krém aký používam aj pri plnení kremešov.Postupujeme takto: V 100 ml mlieku si dáme rozpustiť 2 bal.zlatého klasu.Pridáme doň 3 pl kryštálového cukru a pol balíčka vanilkového cukru.Zostávajúce mlieko tj.400 ml privedieme do varu a vlejeme doň v mlieku rozpustený zlatý klas .Miešame poctivo a keď cítime ,že by sa nám zmes začala prilepovať o dno nádoby tak ju stiahneme dole z ohniska,dobre premiešame a zvovu prihrejeme.Samozrejme kto má nádobu s nelepivým dnom tak potom nemusí robiť žiadny hokus-pokus.Mám takú nádobu síce,ale som zvyknutý takto.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zo štyroch bielkov si pomocou mixera spravíme tuhý sneh.Do tohto snehu si namiešame ešte teplý puding.Toto dielo vymiešame v jeden celok.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na obr.č.15 je už hotový krém.Do krému som pridal pár kvapiek rumovej esencie(rumu)(musíte opatrne,lebo stačí naozaj ,len pár kvapiek)Krém nám v chladničke behom krátkej doby pekne stuhne.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Do takéhoto vanilkového krému si môžete potom pridať čo len chcete.K odobratému krému som pridal marhuľe.K druhej dávke som pridal mletý mak.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Dobrú chut vám prajem priateľia.

    Venčeky aj s makovým krémom (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

radost
ja na beton viem...takého ako ty-tiež doma chcem..!!jak rozmaznané som decko..chceeem mesiaraaaa..ten vie všecko..!!
venčeky..torty..klobásky..ja objímam ťa zo sesterskej to lásky..!!
chlapče zlatý..si jednička..!! bez zaváhania na teba to platí..!!
ja šťastná budem žena-objednávam si-na môjho sviatku mena..!!
:-)
kukulienka71
prekrásne! nemám slov, ako napreduješ. Presný postup, určite moc pomôže začiatočníkom, @radost pridala podarený veršík:-) jedine 5*, aj to je málo.
smejkad
nema chybu toto :-)
asi zabudnem, ze mam jeden a pol ruky lavej a skusim aj ja, ten mak mi dnes urcite nedovoli zaspat :-)
frezia68
Milý @mesiar50 : tak keď si spomenul v diskusii,že pridáš tieto venčeky,už tu striehnem,lebo viem,že Tvoje recepty nesklamú.Mak a orechy ( okrem ovocia a čokolády aspoň 70%) mám veľmi rada ,iné ani nepečiem.Takže vychvaľujem tieto venčeky,máš ***** zaslúžene a ukladám do KK,počkajú na príležitosť.Si mimoriadne šikovný aj na sladké,rodina musí mať radosť :-)
anina6
nádherné venčeky a tá maková plnka, veľmi pekne to vyzerá. asi v sobotu upečiem zas. minule som piekla podľa receptu od @tatranka a teraz skúsim tvoj makový krém. díky za inšpiráciu.
stacy77777
no neskutočné, máš ich ako cez šablonu robené, no a ten krém, Lacko - 100bodov
mijaita
Nepecu, neumim to moc, sladke nemusim, ale tohle je super napad a jsou krasne. Takhle umel pect i muj dedecek. Chlapi holt nekdy umi. *****
mesiar50
@radost
Veľmi pekný rým ktorý ma potešil.Ja ti napíšem tiež jeden.:
Poznám jednu milú bytosť, ktorá na vareche robí ľuďom stále len radosť.Dúfam,že sa to aspoň trochu rýmuje.No na teba a tvoje pekné rými rozhodne nemám.Ďakujem ti veľmi pekne.
mesiar50
@kukulienka71
Si umná žena.Vystihla si môj už zrealizovaný zámer.Mám na vareche viac receptov na odpalované cesto.Tento je z nich podľa mojej mienky najlepšie pofotený a po,,lopate"predložený recept.Robil som odpalované cesto nespočetne veľa krát a po čase som vedel zhodnotiť rôzne aspekty súvisiace s odpalovaním a či pečením a vybrať ten najlepší pre laikov.Podľa tohto receptu by sa mali venčeky podariť hocikomu.Ďakujem ti.
mesiar50
@anina6
Dobrý výber.@tatranka má vo svojom recept dobre zosúladený pomer surovín.Robil som jej venčeky resp.učil som sa aj od nej.V niektorých mojich receptoch ju spomínam kde jej za to vďačím.Krém je naozaj zaujímavý a chutný.Je to vlastne tradičný krém do kremešov.Vďaka.
katka78
@mesiar50 aj ja sa pripájam s pochvalou, si veľmi šikovný a očividne nie len s mäsom. Klobúk dolu.
mesiar50
@mijaita
Poznám ťa z varechy ako skvelú kuchárku.Takáto,,akcia"by ti nerobila žiadny problém.Jasnačka,veľa ľudí sladké nerád,alebo im to nedovoluje zdravotný stav.Tvoj dedeček musel byť šikovný a dobrý človek.Ďakujem ti krásne.
ampara
SÚ parádne,dúfam,že sa aj ja dokopem k odpaľovanému cestu. Mám pred ním veľký rešpekt. A myslím, že by si si mal zmeniť nick na @cukr ár50 .
mesiar50
@ampara
Podľa tohto receptu sa naučíš hravo.Zabudni prosím ťa na nejaký
rešpekt.Ja som to zvládol,tak to zvládneš aj ty. Srdečná vďaka.
sara8
Úctivá poklona, si veľmi šikovný.
medulienka122
toľko chvály ani nemám šancu, aby si si prečítal môj komentár, a tak budem stručná : je v kk a 5* :), palec hore!
havino
no ale chlape, že makový krém do venčekov, všetko parádne, ukážkové, od cesta po krémy, dávaš nám riadnu inšpiráciu, klobúk dole, odpaľované pečieš na počkanie a vydarené
mesiar50
@medulienka122
Ty si,ale papuľka.Patríš medzi mojich najmilších priateľov,akoby som moholtvoj komentár neprečítať.!Srdčne ti ďakujem Anka zlatá.
mesiar50
@havino
Ako vieš,že na počkanie?Keď tu bol brat na návšteve tak pri odchode domov cestoval už s veterníkmi.Takto Tánička,naozaj som nechcel machrovať.Veterníky som robil, len v tomto roku toľké várky,že ich nezrátam na dvoch rukách.Ďakujem ti pekne.
daguska
Nádherné a este raz nádherné.My sme uz konecne urobili veterníky a ozaj to nebola az taká veda.Boli velmi dobré.Ale tvoje venceky,no,sikovný si.
sovka62
Ale áno, už som videla dokonalé venčeka, ktoré vyšli z chlapských rúk. Lenže ten chlap bol vyučený cukrár s vaše dvadsať ročnou praxou a musím napísať, že ani tie je neboli také dokonalé ako tvoje.
Máš môj obdiv a pre mňa si dôkazom, že naozaj neplatí, že chlapi nevedia variť a piecť. Vedia, dokonale, len sa im musí chcieť, tak ako tebe.
mesiar50
@daguska
Suhlasim s tebou.Spravit kvalitne veterniky v dnesnej dome nie je naozaj ziadna veda.Tisice moznosti na nete ci uz v ramci videii,alebo receptov a diskusii sa clovek nauci velakrat take veci o akych sa mu ani,len neprisnilo.A ucime sa aj tu samozrejme na vareche jeden od druheho.Tesi ma ze sa ti pacia.Srdecne ti dakujem.
mesiar50
@sovka62
Vies mila sovka62 zalezi iste aj na zamestnani ktore clovek praxtizuje a na roznych okolnostiach.Tazko by som nahovaral nejakeho automechanika,aby mi upiekol nejaku tortu,ked sa nepohybuje v potravinarskej sfere a a vztah k danej teme ma minimalny.Pracoval som dlhodobo ako technik pri vyrobkoch,kde som musel vediet v prvom rade varit a piect.Niekedy sa clovek nenazdajky dostane do takej situacie ako aj ja a musi sa starat o seba sam.Zacali mi chybat dobroty co som jedaval doma.Spravil som si segedinsky no chybali mi k nim parene knedle ktore v nl. nepoznaju.Zacal som hladat na webe a natukal som server varecha.sk.Naucil som sa ich robit a vselico insie naco mam chut.A mas pravdu clovek musi predovsetkym chciet.
Fiasko ma neodradilo ani raz.Dakujem ti velmi pekne za tvoj mily komentar.Tvoje slova si vazim.
bambulkaaa
Mas ich nadherne :) Ja som ich robila len raz a bolo to sklamanie vobec sa mi nevydarili :( A povedala som si ze ich uz robit nebudem no ked som uvidela tvoj receptik no asi to este raz asi skusim potom dam vediet ako som dopadla :)
mesiar50
@bambulkaaa
Tesi ma ze sa ti pacia.Este podotknem,ze ich najnovsie peciem nie v strede rury ,ale o stupen vyssie
Ked budes postupovat podla odskusaneho receptu tak by si sa mala dockat kvalitnych veternikov. Nemusi byt prave moj ,na vareche je mnoho skvelych receptov na veterniky.Teraz to bude vypadat ako samochvala,ale raz som mal taky mily kuriozny pripad na fb,ze som jednu pani akoze ucil robit tuto dobrotu cez net.Dakujem ti pekne a ked budes mat nejake otazky tak som na dovolenke a odpisem ti rad.
bambulkaaa
Dakujem Ti za odpoved :) A vobec to nevyznelo ako samochvala zatial co som pozerala tvoje recepty namkolaciky tak su uchvatne pre mna taaaake velke +++ :) Prajem Ti teda peknu dovolenku :)
evusik
perfektné, máš môj obdiv... raz sa možno aj ja odvážim a skúsim upiecť :-)
violetacamorova
Uz podla uvodu som tusila, ze to bude tvoje recept a spravne. Vidim, ze si ho spracoval naozaj dokonale aj podla diskusii z tvojich predchadzajucich receptov. Su dokonale ako to potvrdili mnohi predomnou a uz len dodat klobuk dole pred tebou a tvojou sikovnostou a skromnostou, nech sa dari. Ja stale cakam na lepsiu ruru a potom sa do nich urcite dam podla jedneho z tvojich receptov. A makova plnka no to je uplna bomba, naozaj by ma asi nenapadlo pridat mak do tohto kremu. :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Máš zlaté ručičky, nielen na klobásky, ale veruže mnohé máme sa čo od teba učiť, lebo ja dosť pečiem, ale veterníky som piekla 2x a nebolo to ono. Takže čoskoro vyskúšam presne podľa tvojho postupu lebo vidím, kde som robila chyby. Vďaka ti za podrobný postup.
nikola166
wau :-O nááádhernééé venčeky :) prekrásne ! krajšie ako z cukrárne .. 5** a ukladám :)
safran
sú dokonalé! 5*
pekná finta v bode 6 :-) zaujímavé kreácie do krémov, makový som veru ešte nepočula...
marianne
Keď to napíšem tak nevedecky a ľudovo Lacko...z Teba sa je picnúť málo:-)) povedz mi chlapä,kde Ty bývaš?...respektíve Tí, čo s Tebou bývajú, vyhrali v lotérii...je niečo,čo nevieš?:-)) klobásy robí a všetko od mäsa taktiež a ešte aj takto vypeká...tie marhuľové si prosím....:-)
mesiar50
@violetacamorova
Tak je ako píšeš.Dobrá rúra je zárukou úspechu.Vanilkový krém je vlastne akože základ pri krémoch.Pridaním kakaa,čokolády,ovocia atď.môžu vzniknúť naozaj rôzne a chutné krémy.Raz som do takéhoto krému namiešal doma spravenú kandizovanú pomarančovú kôru.
Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@goe
Milá goe.Prax robí majstra.Platí to aj pri výrobe tohto koláčika.Mne sa tiež nedarili na prvý krát a dokonca ani na druhý krát.Učil som sa hlavne z videíí a samozrejme aj od vás z varechy resp,iných serverov.Tento recept je ok.Náročky som ho vyskúšal dvakrát po sebe. Ďakujem a želám ti všetko dobré.
mesiar50
@safran
Tak tú fintu mám od tatranky.Veľmi mi pomohla,už len pretože,lebo sa mi nechcelo do predajne po papier na pečenie..Ináč aj lepšie,lebo takto som tie veterníky vedel krajšie nanášať na plech.Makový krém je naozaj zaujímavý a chutný.Možno s celým makom by bol aj lepší.Srdečná vďaka.
mesiar50
@marianne
Teraz bývam v Šahách,keďže som na RD.Samozrejme veľa vecí sa musím učiť ešte aj ja,ale poviem ti,že rád sa učím a rád aj prijímam rady ktoré znejú logicky.Marhuľové pošlem až zajtra,keďže je pošta už OFF.Ďakujem ti za milý komentík.
mesiar50
@elisticka
Mal som dnes milú návštevu z BA a jej sa ten makový páčil.
Moja sestrička nemusí veľmi makové no bola zvedavá na chuť toho krému.Vďaka.
manya
@mesiar50 , zase si priložil polienko na ohník túžby po vlastných veterníkoch, s ovocnou plnkou budú vynikajúce, jednoducho si macher, čo potvrdili komentáre ostatných, asi vyskúšam;
mesiar50
@manya
Nemas sa coho obavat.Recept odskusany viackrat je bez rizika fiaska.Budes mat nejaky dotaz ohladom receptu napis mi teraz som na RD odpisem ti rad aj pocas dna.Ked by si to nechcela zverejnovat napis
na ladislavrunna1@gmail.com.Tak to moze spravit hocikto kto by mal nejaky dotaz na mna a nechce spravu publikovat.Dakujem ti pekne.
ivav
Je toto možné? ... Ani ja sa nechcem rozpisovať... krása!
zolik
Mam dotaz, mohol by si prosim pozriet na diskusiu, mam tam prosbu o radu na pripravu Angus Sirloin Steaks. Vedel by si mi pomoct? Dakujem.
mesiar50
@ivav
V dnesnej emancipovanej dobe je mozne vsetko.Dievcata hravaju hokej a chlapci pecu torty.Dakujem ti velmi pekne.
ola111
Pripájam sa k ostatným,obdivuhodné a tá maková plnka nemá chybu
mariamka
nadherna Praca, Precizny Popis, vysledok, Proste Pan kuchar,, venceky maju vsetkych 5P, 5*, ukladam pre odvahu :) @mesiar si nam vsetkym naozaj velkym prikladom a inspiraciou..
erikao
k tomu preskoku z kroku 2 na krok 3 by mohol byť pripojený nejaký link pre neznalých; ja napríklad len veľmi mlhavo tuším ako k premene došlo

mesiar50
@erikao
Prepáč, bol som doma sám a naozaj to miešanie toho cesta nemám odfotené.Neviem či by som to bol,ale zvládol jednou rukou.Medzi
krokom 2-3 sa mieša varechou cesto a to dosť intenzívne.Je to tak 3-4 min.Keď je hmota lesklá tak je cesto ok.Vďaka.
elysa
waw, máš ich krásne ukážkové, tie makové môžu byť zaujímavé, mňa by taká kombinácia ani nenapadla, chválim Tvoju prácu a posielam 5*
mesiar50
@elysa
No mňa by taká kombinácia, tiež nenapadla nebiť toho,že som jedol v Belgicku bielu čokoládu s makom.Biela čokoláda a mak resp.vanilkový krém a mak sa znášajú napodiv dobre.Podľa mňa by to fungovalo aj s nejakým bielim krémom zo salka.Vďaka.
kukulienka71
@mesiar50 , z piatka mi zostalo trocha makovej aj orechovej palacinkovej plnky, dnes som ju využila do tvojich venčekov. Na makové som dala citrónovú polevu a na orechové škoricovú. Nie sú síce také ukážkové ako tvoje, ale chutia vynikajúco:-)

mesiar50
@kukulienka71
Ahoj kukulienka71.Tebe ešte odpíšem,ale napísal som žiadosť o odstránenie môjho celého profilu.Ak budeš mať niečo na mňa dievčatá ktoré ma poznajú na fb ti povedia kde ma máš hľadať.Tvoje veterníky nemajú žiadnu chybičku,že sú menšie rozmerovo samozrejme záleží od hrúbky špice ktorou nanášaš cesto a od vrstiev striekaného cesta.Robil som už aj trojvrstvové veterníky ktoré mali výšku 8-10cm.Musia byť automaticky vyšie ako jedno,či dvojvrstvové.Šikovná si veľmi a ďakujem ti za odskúšanie receptu.
kukulienka71
@mesiar50 , ja som tak urobila včera po concordovom komente tiež:-( dostala som odpoved, že to nejde a že si to hádam rozmyslím...ja veľmi dúfam, že aj ty si to rozmyslíš, hádam nie sme žiadne béčka, aby nás tu nejaký niktoši primäli k rezignácii?!
medovnicek
Máš môj neskonalýýýýýýýýýýýýýýý obdiv, za tieto venčeky by sa ozaj nemusela hanbiť žiadna cukrárka, ja poviem pravdu s odpaľovaným cestom nemám žiadnu skúsenosť, tvoj recept si uložím a určite príde rada na jeho vyskúšanie
mesiar50
@medovnicek
Odpalovane cesto som uz robil hadam na vsetky mozne sposoby.Tentokrat som bol naozaj ,len na to zvedavy,ze ci ma nejaky vyznam tie vajcia vazit.Tato variacia sa mi paci najlepsie.Taka skvela kucharka ako si ty to musi zvladnut jedna radost.Dakujem ti za mily komentar.
braxi
Mesiar50...do cesta ide 280-300g vajcia, čiže 5 ks a k tomu ešte 4 bielka ako máš napísané v rozpise na cesto? V postupe a spracovaní cesta si ich nepoužil...alebo sú to tie bielka použité v kréme? Potom si ich mal napísať do rozpisu krému. Prosím daj mi vedieť, chcem ich upiecť, ale toto mi nie je jasné...čakám na odpoveď a vopred ďakujem
mesiar50
@braxi
Jeziskove huslicky!
Pri ceste tie bielka nemaju co hladat! Do odpalovaneho cesta idu cele vajcia samozrejme.Mila redakcia prosim vas opravte mi to prosim.MIla @braxi dnes ich robim znovu,ale som ich miesal rucne len varechou onedlho ti sem vlozim foto ako dopadli.Vajcia som odvazil no aj tak som musel pridat jedno do plusu iste zalezi aj na kvalite muky. S vajcom sa reguluje vlacnost cesta.O 20 minut budu hotove potom s tvojim dovolenim sem vlozim foto.Si naozaj zlata dakujem za upozornenie.
mesiar50
@braxi
Cesto na tieto veterniky som vymiesal rucne cca.10 min,kedze dcerka prisla rano z nocnej a nechcel som tu rachotit so slahacom.Krem si vymiesam tiez rucne uz ,len vybrat nejaky dobry.Prve tri k tebe nie su rozrezane.
Ako ich vyberam z rury tak ich hned aj rozkrojim a zakazdym zatvorim dvere na rure.Chytim ich servitkou a zubkovym nozom na chlieb ich prerezem.Vlacnost cesta sa reguluje vajcom.Odvazim vajcia aj so skrupinou ako je v recepte a ak he huste,ze sa mi z varechy nesklzne pomaly dole potom tam supnem este jedno vajce.Takze pouzil som 6 vajec odvazene so skrupinou mali hmotnost 334g,hotove vymiesane dielo bolo 677 g.Pohar ktorym som si znackoval kruhy na plechu mal vonkajsi priemer 6 a pol cm.Nanasal som ich na plech nie s najhrubsim nastavcom,ale s dalsim najhrubsim.Surove cesto som pofrkal studenou vodou
a piekol som ich nasledovne :
200 C/10 MIN. A POTOM ZNIZIT NA 180 C/40 MIN.
Po upeceni som ich po jednom vyberal z rury a rozkrojil som ich.Keby si mala nejaky dotaz tak mi prosim napis,ale som hadam napisal vsetko dolezite.Zelam ti pekny den.


braxi
ďakujem Ti pekne za info, určite napíšem ako sa vydarili. Vidíš ako sú dievčatá očarené tvojim umením, nevšimli si to v popise na cesto...chi chi chi :o))
mesiar50
@braxi
Toto sú dnešné robené ručne.Plnil som ich karamelovým krémom.Krém je supi.Napíšem ti potom recept na krém,je naozaj jednoduchý a dobrý.Fotku si prosím pozri pokiaľ mi to admin nezruší ako ja ostatné predošlé.


mesiar50
@braxi
Nemáš mi čo ďakovať,rado sa stalo.Tak ten krém,nech sa ti páči :
Karamelový krém zo zlatého klasu.
8 PL kryštálového cukru dáme skaramelizovať.Najlepšie v nejakej teflónovj nádobe aby sa nám naň cukor potom veľmi nenalepil.
Ďalej si v 100 ml studenom mlieku premiešame 2 balenia zlatého klasu.
400 ml mlieka si zohrejeme aby bolo teplé.Toto mlieko čiže 400 ml nalejeme na už hotový skaramelizovaný cukor.Zmes bude trochu prskať a karamel stuhne na betón.Pomôžeme mu sa odlepiť od spodku nádoby a a miešame pokiaľ sa nám stvrdnutý karamel celkom nerozpustí .Keď je karamelové mlieko ok a vrie tak potom doňho primiešame 2 zlaté klasy rozpustené v 100 ml mlieku.Miešame do zhustnutia.Do teplého no nie horúceho pudingu namiešame 80 g maslo(Hera).Keď sa vám zdá dielo vláčne tak ho necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do chladničky.Ja som to robil tak tiež.
Po cca.20 min.bude karamelový krém takej konzistencie,že sa dá plniť do veterníkov.
Suroviny:
8 PL kryštálového cukru
400 ml mlieka na podliatie skaramelizovaného cukru
100 ml mlieka na rozpustenie zlatého klasu
2 balenia zlatého klasu
80 g maslo (Hera)
Krém je určený na plnenie veterníkov .Na prípravu plniek do tort by tam muselo isť rozhodne viac masla.
Ahoj.
mesiar50
@marienka44
Tie zltky som vynechal narocky,ale daju sa zmrazit alebo ich pouzijeme primiesanim dalsich vajec na prazenicu,alebo ako smazeny chlieb s vajcom.Dakujem ti za tvoj zaujem a prepac,ze ti odpisujem iba teraz,ale zdrzujem sa tu len velmi zriedka.
majus23
Naozaj sikovny chalan a skvely receptik dnes som skusala a chutilo vsetkym :)
vierina
@mesiar50 tak ja môžem len dodať, že Tvoj recept je úúúúúúúžasný a naozaj sa venčeky vydarili. Mám ešte otázočku, tie bielky do krému pridávaš surové ? Ja som tam dala radšej maslo, keďže som sa bála dať surové bielky. Ďakujem.
kucharka
Robila som len s vanilkovým krémom. Sú výborné. Všetkým veľmi chutili.
Ďakujem za recept.


beatacsontosova
@mesiar50 , k narodkam som robila kolegom veternicky, robila som zo 6 vajec, musim uznat ze boli fantasticke, nabuduce zopakujem. Akurat urcite viac, moj drahy spraskal hned 4 "na ochutnanie", dalsich 10 som mu musela odlozit :) davala som iba vanilkovy krem a bolo to vyborne:)


1x haji
radost
ja na beton viem...takého ako ty-tiež doma chcem..!!jak rozmaznané som decko..chceeem mesiaraaaa..ten vie všecko..!!
venčeky..torty..klobásky..ja objímam ťa zo sesterskej to lásky..!!
chlapče zlatý..si jednička..!! bez zaváhania na teba to platí..!!
ja šťastná budem žena-objednávam si-na môjho sviatku mena..!!
:-)
kukulienka71
prekrásne! nemám slov, ako napreduješ. Presný postup, určite moc pomôže začiatočníkom, @radost pridala podarený veršík:-) jedine 5*, aj to je málo.
smejkad
nema chybu toto :-)
asi zabudnem, ze mam jeden a pol ruky lavej a skusim aj ja, ten mak mi dnes urcite nedovoli zaspat :-)
frezia68
Milý @mesiar50 : tak keď si spomenul v diskusii,že pridáš tieto venčeky,už tu striehnem,lebo viem,že Tvoje recepty nesklamú.Mak a orechy ( okrem ovocia a čokolády aspoň 70%) mám veľmi rada ,iné ani nepečiem.Takže vychvaľujem tieto venčeky,máš ***** zaslúžene a ukladám do KK,počkajú na príležitosť.Si mimoriadne šikovný aj na sladké,rodina musí mať radosť :-)
anina6
nádherné venčeky a tá maková plnka, veľmi pekne to vyzerá. asi v sobotu upečiem zas. minule som piekla podľa receptu od @tatranka a teraz skúsim tvoj makový krém. díky za inšpiráciu.
stacy77777
no neskutočné, máš ich ako cez šablonu robené, no a ten krém, Lacko - 100bodov
mijaita
Nepecu, neumim to moc, sladke nemusim, ale tohle je super napad a jsou krasne. Takhle umel pect i muj dedecek. Chlapi holt nekdy umi. *****
mesiar50
@radost
Veľmi pekný rým ktorý ma potešil.Ja ti napíšem tiež jeden.:
Poznám jednu milú bytosť, ktorá na vareche robí ľuďom stále len radosť.Dúfam,že sa to aspoň trochu rýmuje.No na teba a tvoje pekné rými rozhodne nemám.Ďakujem ti veľmi pekne.
mesiar50
@kukulienka71
Si umná žena.Vystihla si môj už zrealizovaný zámer.Mám na vareche viac receptov na odpalované cesto.Tento je z nich podľa mojej mienky najlepšie pofotený a po,,lopate"predložený recept.Robil som odpalované cesto nespočetne veľa krát a po čase som vedel zhodnotiť rôzne aspekty súvisiace s odpalovaním a či pečením a vybrať ten najlepší pre laikov.Podľa tohto receptu by sa mali venčeky podariť hocikomu.Ďakujem ti.
mesiar50
@anina6
Dobrý výber.@tatranka má vo svojom recept dobre zosúladený pomer surovín.Robil som jej venčeky resp.učil som sa aj od nej.V niektorých mojich receptoch ju spomínam kde jej za to vďačím.Krém je naozaj zaujímavý a chutný.Je to vlastne tradičný krém do kremešov.Vďaka.
katka78
@mesiar50 aj ja sa pripájam s pochvalou, si veľmi šikovný a očividne nie len s mäsom. Klobúk dolu.
mesiar50
@mijaita
Poznám ťa z varechy ako skvelú kuchárku.Takáto,,akcia"by ti nerobila žiadny problém.Jasnačka,veľa ľudí sladké nerád,alebo im to nedovoluje zdravotný stav.Tvoj dedeček musel byť šikovný a dobrý človek.Ďakujem ti krásne.
ampara
SÚ parádne,dúfam,že sa aj ja dokopem k odpaľovanému cestu. Mám pred ním veľký rešpekt. A myslím, že by si si mal zmeniť nick na @cukr ár50 .
mesiar50
@ampara
Podľa tohto receptu sa naučíš hravo.Zabudni prosím ťa na nejaký
rešpekt.Ja som to zvládol,tak to zvládneš aj ty. Srdečná vďaka.
sara8
Úctivá poklona, si veľmi šikovný.
medulienka122
toľko chvály ani nemám šancu, aby si si prečítal môj komentár, a tak budem stručná : je v kk a 5* :), palec hore!
havino
no ale chlape, že makový krém do venčekov, všetko parádne, ukážkové, od cesta po krémy, dávaš nám riadnu inšpiráciu, klobúk dole, odpaľované pečieš na počkanie a vydarené
mesiar50
@medulienka122
Ty si,ale papuľka.Patríš medzi mojich najmilších priateľov,akoby som moholtvoj komentár neprečítať.!Srdčne ti ďakujem Anka zlatá.
mesiar50
@havino
Ako vieš,že na počkanie?Keď tu bol brat na návšteve tak pri odchode domov cestoval už s veterníkmi.Takto Tánička,naozaj som nechcel machrovať.Veterníky som robil, len v tomto roku toľké várky,že ich nezrátam na dvoch rukách.Ďakujem ti pekne.
daguska
Nádherné a este raz nádherné.My sme uz konecne urobili veterníky a ozaj to nebola az taká veda.Boli velmi dobré.Ale tvoje venceky,no,sikovný si.
sovka62
Ale áno, už som videla dokonalé venčeka, ktoré vyšli z chlapských rúk. Lenže ten chlap bol vyučený cukrár s vaše dvadsať ročnou praxou a musím napísať, že ani tie je neboli také dokonalé ako tvoje.
Máš môj obdiv a pre mňa si dôkazom, že naozaj neplatí, že chlapi nevedia variť a piecť. Vedia, dokonale, len sa im musí chcieť, tak ako tebe.
mesiar50
@daguska
Suhlasim s tebou.Spravit kvalitne veterniky v dnesnej dome nie je naozaj ziadna veda.Tisice moznosti na nete ci uz v ramci videii,alebo receptov a diskusii sa clovek nauci velakrat take veci o akych sa mu ani,len neprisnilo.A ucime sa aj tu samozrejme na vareche jeden od druheho.Tesi ma ze sa ti pacia.Srdecne ti dakujem.
mesiar50
@sovka62
Vies mila sovka62 zalezi iste aj na zamestnani ktore clovek praxtizuje a na roznych okolnostiach.Tazko by som nahovaral nejakeho automechanika,aby mi upiekol nejaku tortu,ked sa nepohybuje v potravinarskej sfere a a vztah k danej teme ma minimalny.Pracoval som dlhodobo ako technik pri vyrobkoch,kde som musel vediet v prvom rade varit a piect.Niekedy sa clovek nenazdajky dostane do takej situacie ako aj ja a musi sa starat o seba sam.Zacali mi chybat dobroty co som jedaval doma.Spravil som si segedinsky no chybali mi k nim parene knedle ktore v nl. nepoznaju.Zacal som hladat na webe a natukal som server varecha.sk.Naucil som sa ich robit a vselico insie naco mam chut.A mas pravdu clovek musi predovsetkym chciet.
Fiasko ma neodradilo ani raz.Dakujem ti velmi pekne za tvoj mily komentar.Tvoje slova si vazim.
bambulkaaa
Mas ich nadherne :) Ja som ich robila len raz a bolo to sklamanie vobec sa mi nevydarili :( A povedala som si ze ich uz robit nebudem no ked som uvidela tvoj receptik no asi to este raz asi skusim potom dam vediet ako som dopadla :)
mesiar50
@bambulkaaa
Tesi ma ze sa ti pacia.Este podotknem,ze ich najnovsie peciem nie v strede rury ,ale o stupen vyssie
Ked budes postupovat podla odskusaneho receptu tak by si sa mala dockat kvalitnych veternikov. Nemusi byt prave moj ,na vareche je mnoho skvelych receptov na veterniky.Teraz to bude vypadat ako samochvala,ale raz som mal taky mily kuriozny pripad na fb,ze som jednu pani akoze ucil robit tuto dobrotu cez net.Dakujem ti pekne a ked budes mat nejake otazky tak som na dovolenke a odpisem ti rad.
bambulkaaa
Dakujem Ti za odpoved :) A vobec to nevyznelo ako samochvala zatial co som pozerala tvoje recepty namkolaciky tak su uchvatne pre mna taaaake velke +++ :) Prajem Ti teda peknu dovolenku :)
evusik
perfektné, máš môj obdiv... raz sa možno aj ja odvážim a skúsim upiecť :-)
violetacamorova
Uz podla uvodu som tusila, ze to bude tvoje recept a spravne. Vidim, ze si ho spracoval naozaj dokonale aj podla diskusii z tvojich predchadzajucich receptov. Su dokonale ako to potvrdili mnohi predomnou a uz len dodat klobuk dole pred tebou a tvojou sikovnostou a skromnostou, nech sa dari. Ja stale cakam na lepsiu ruru a potom sa do nich urcite dam podla jedneho z tvojich receptov. A makova plnka no to je uplna bomba, naozaj by ma asi nenapadlo pridat mak do tohto kremu. :)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Máš zlaté ručičky, nielen na klobásky, ale veruže mnohé máme sa čo od teba učiť, lebo ja dosť pečiem, ale veterníky som piekla 2x a nebolo to ono. Takže čoskoro vyskúšam presne podľa tvojho postupu lebo vidím, kde som robila chyby. Vďaka ti za podrobný postup.
nikola166
wau :-O nááádhernééé venčeky :) prekrásne ! krajšie ako z cukrárne .. 5** a ukladám :)
safran
sú dokonalé! 5*
pekná finta v bode 6 :-) zaujímavé kreácie do krémov, makový som veru ešte nepočula...
marianne
Keď to napíšem tak nevedecky a ľudovo Lacko...z Teba sa je picnúť málo:-)) povedz mi chlapä,kde Ty bývaš?...respektíve Tí, čo s Tebou bývajú, vyhrali v lotérii...je niečo,čo nevieš?:-)) klobásy robí a všetko od mäsa taktiež a ešte aj takto vypeká...tie marhuľové si prosím....:-)
mesiar50
@violetacamorova
Tak je ako píšeš.Dobrá rúra je zárukou úspechu.Vanilkový krém je vlastne akože základ pri krémoch.Pridaním kakaa,čokolády,ovocia atď.môžu vzniknúť naozaj rôzne a chutné krémy.Raz som do takéhoto krému namiešal doma spravenú kandizovanú pomarančovú kôru.
Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@goe
Milá goe.Prax robí majstra.Platí to aj pri výrobe tohto koláčika.Mne sa tiež nedarili na prvý krát a dokonca ani na druhý krát.Učil som sa hlavne z videíí a samozrejme aj od vás z varechy resp,iných serverov.Tento recept je ok.Náročky som ho vyskúšal dvakrát po sebe. Ďakujem a želám ti všetko dobré.
mesiar50
@safran
Tak tú fintu mám od tatranky.Veľmi mi pomohla,už len pretože,lebo sa mi nechcelo do predajne po papier na pečenie..Ináč aj lepšie,lebo takto som tie veterníky vedel krajšie nanášať na plech.Makový krém je naozaj zaujímavý a chutný.Možno s celým makom by bol aj lepší.Srdečná vďaka.
mesiar50
@marianne
Teraz bývam v Šahách,keďže som na RD.Samozrejme veľa vecí sa musím učiť ešte aj ja,ale poviem ti,že rád sa učím a rád aj prijímam rady ktoré znejú logicky.Marhuľové pošlem až zajtra,keďže je pošta už OFF.Ďakujem ti za milý komentík.
mesiar50
@elisticka
Mal som dnes milú návštevu z BA a jej sa ten makový páčil.
Moja sestrička nemusí veľmi makové no bola zvedavá na chuť toho krému.Vďaka.
manya
@mesiar50 , zase si priložil polienko na ohník túžby po vlastných veterníkoch, s ovocnou plnkou budú vynikajúce, jednoducho si macher, čo potvrdili komentáre ostatných, asi vyskúšam;
mesiar50
@manya
Nemas sa coho obavat.Recept odskusany viackrat je bez rizika fiaska.Budes mat nejaky dotaz ohladom receptu napis mi teraz som na RD odpisem ti rad aj pocas dna.Ked by si to nechcela zverejnovat napis
na ladislavrunna1@gmail.com.Tak to moze spravit hocikto kto by mal nejaky dotaz na mna a nechce spravu publikovat.Dakujem ti pekne.
ivav
Je toto možné? ... Ani ja sa nechcem rozpisovať... krása!
zolik
Mam dotaz, mohol by si prosim pozriet na diskusiu, mam tam prosbu o radu na pripravu Angus Sirloin Steaks. Vedel by si mi pomoct? Dakujem.
mesiar50
@ivav
V dnesnej emancipovanej dobe je mozne vsetko.Dievcata hravaju hokej a chlapci pecu torty.Dakujem ti velmi pekne.
ola111
Pripájam sa k ostatným,obdivuhodné a tá maková plnka nemá chybu
mariamka
nadherna Praca, Precizny Popis, vysledok, Proste Pan kuchar,, venceky maju vsetkych 5P, 5*, ukladam pre odvahu :) @mesiar si nam vsetkym naozaj velkym prikladom a inspiraciou..
erikao
k tomu preskoku z kroku 2 na krok 3 by mohol byť pripojený nejaký link pre neznalých; ja napríklad len veľmi mlhavo tuším ako k premene došlo

mesiar50
@erikao
Prepáč, bol som doma sám a naozaj to miešanie toho cesta nemám odfotené.Neviem či by som to bol,ale zvládol jednou rukou.Medzi
krokom 2-3 sa mieša varechou cesto a to dosť intenzívne.Je to tak 3-4 min.Keď je hmota lesklá tak je cesto ok.Vďaka.
elysa
waw, máš ich krásne ukážkové, tie makové môžu byť zaujímavé, mňa by taká kombinácia ani nenapadla, chválim Tvoju prácu a posielam 5*
mesiar50
@elysa
No mňa by taká kombinácia, tiež nenapadla nebiť toho,že som jedol v Belgicku bielu čokoládu s makom.Biela čokoláda a mak resp.vanilkový krém a mak sa znášajú napodiv dobre.Podľa mňa by to fungovalo aj s nejakým bielim krémom zo salka.Vďaka.
kukulienka71
@mesiar50 , z piatka mi zostalo trocha makovej aj orechovej palacinkovej plnky, dnes som ju využila do tvojich venčekov. Na makové som dala citrónovú polevu a na orechové škoricovú. Nie sú síce také ukážkové ako tvoje, ale chutia vynikajúco:-)

mesiar50
@kukulienka71
Ahoj kukulienka71.Tebe ešte odpíšem,ale napísal som žiadosť o odstránenie môjho celého profilu.Ak budeš mať niečo na mňa dievčatá ktoré ma poznajú na fb ti povedia kde ma máš hľadať.Tvoje veterníky nemajú žiadnu chybičku,že sú menšie rozmerovo samozrejme záleží od hrúbky špice ktorou nanášaš cesto a od vrstiev striekaného cesta.Robil som už aj trojvrstvové veterníky ktoré mali výšku 8-10cm.Musia byť automaticky vyšie ako jedno,či dvojvrstvové.Šikovná si veľmi a ďakujem ti za odskúšanie receptu.
kukulienka71
@mesiar50 , ja som tak urobila včera po concordovom komente tiež:-( dostala som odpoved, že to nejde a že si to hádam rozmyslím...ja veľmi dúfam, že aj ty si to rozmyslíš, hádam nie sme žiadne béčka, aby nás tu nejaký niktoši primäli k rezignácii?!
medovnicek
Máš môj neskonalýýýýýýýýýýýýýýý obdiv, za tieto venčeky by sa ozaj nemusela hanbiť žiadna cukrárka, ja poviem pravdu s odpaľovaným cestom nemám žiadnu skúsenosť, tvoj recept si uložím a určite príde rada na jeho vyskúšanie
mesiar50
@medovnicek
Odpalovane cesto som uz robil hadam na vsetky mozne sposoby.Tentokrat som bol naozaj ,len na to zvedavy,ze ci ma nejaky vyznam tie vajcia vazit.Tato variacia sa mi paci najlepsie.Taka skvela kucharka ako si ty to musi zvladnut jedna radost.Dakujem ti za mily komentar.
braxi
Mesiar50...do cesta ide 280-300g vajcia, čiže 5 ks a k tomu ešte 4 bielka ako máš napísané v rozpise na cesto? V postupe a spracovaní cesta si ich nepoužil...alebo sú to tie bielka použité v kréme? Potom si ich mal napísať do rozpisu krému. Prosím daj mi vedieť, chcem ich upiecť, ale toto mi nie je jasné...čakám na odpoveď a vopred ďakujem
mesiar50
@braxi
Jeziskove huslicky!
Pri ceste tie bielka nemaju co hladat! Do odpalovaneho cesta idu cele vajcia samozrejme.Mila redakcia prosim vas opravte mi to prosim.MIla @braxi dnes ich robim znovu,ale som ich miesal rucne len varechou onedlho ti sem vlozim foto ako dopadli.Vajcia som odvazil no aj tak som musel pridat jedno do plusu iste zalezi aj na kvalite muky. S vajcom sa reguluje vlacnost cesta.O 20 minut budu hotove potom s tvojim dovolenim sem vlozim foto.Si naozaj zlata dakujem za upozornenie.
mesiar50
@braxi
Cesto na tieto veterniky som vymiesal rucne cca.10 min,kedze dcerka prisla rano z nocnej a nechcel som tu rachotit so slahacom.Krem si vymiesam tiez rucne uz ,len vybrat nejaky dobry.Prve tri k tebe nie su rozrezane.
Ako ich vyberam z rury tak ich hned aj rozkrojim a zakazdym zatvorim dvere na rure.Chytim ich servitkou a zubkovym nozom na chlieb ich prerezem.Vlacnost cesta sa reguluje vajcom.Odvazim vajcia aj so skrupinou ako je v recepte a ak he huste,ze sa mi z varechy nesklzne pomaly dole potom tam supnem este jedno vajce.Takze pouzil som 6 vajec odvazene so skrupinou mali hmotnost 334g,hotove vymiesane dielo bolo 677 g.Pohar ktorym som si znackoval kruhy na plechu mal vonkajsi priemer 6 a pol cm.Nanasal som ich na plech nie s najhrubsim nastavcom,ale s dalsim najhrubsim.Surove cesto som pofrkal studenou vodou
a piekol som ich nasledovne :
200 C/10 MIN. A POTOM ZNIZIT NA 180 C/40 MIN.
Po upeceni som ich po jednom vyberal z rury a rozkrojil som ich.Keby si mala nejaky dotaz tak mi prosim napis,ale som hadam napisal vsetko dolezite.Zelam ti pekny den.


braxi
ďakujem Ti pekne za info, určite napíšem ako sa vydarili. Vidíš ako sú dievčatá očarené tvojim umením, nevšimli si to v popise na cesto...chi chi chi :o))
mesiar50
@braxi
Toto sú dnešné robené ručne.Plnil som ich karamelovým krémom.Krém je supi.Napíšem ti potom recept na krém,je naozaj jednoduchý a dobrý.Fotku si prosím pozri pokiaľ mi to admin nezruší ako ja ostatné predošlé.


mesiar50
@braxi
Nemáš mi čo ďakovať,rado sa stalo.Tak ten krém,nech sa ti páči :
Karamelový krém zo zlatého klasu.
8 PL kryštálového cukru dáme skaramelizovať.Najlepšie v nejakej teflónovj nádobe aby sa nám naň cukor potom veľmi nenalepil.
Ďalej si v 100 ml studenom mlieku premiešame 2 balenia zlatého klasu.
400 ml mlieka si zohrejeme aby bolo teplé.Toto mlieko čiže 400 ml nalejeme na už hotový skaramelizovaný cukor.Zmes bude trochu prskať a karamel stuhne na betón.Pomôžeme mu sa odlepiť od spodku nádoby a a miešame pokiaľ sa nám stvrdnutý karamel celkom nerozpustí .Keď je karamelové mlieko ok a vrie tak potom doňho primiešame 2 zlaté klasy rozpustené v 100 ml mlieku.Miešame do zhustnutia.Do teplého no nie horúceho pudingu namiešame 80 g maslo(Hera).Keď sa vám zdá dielo vláčne tak ho necháme trochu vychladnúť a potom ho dáme do chladničky.Ja som to robil tak tiež.
Po cca.20 min.bude karamelový krém takej konzistencie,že sa dá plniť do veterníkov.
Suroviny:
8 PL kryštálového cukru
400 ml mlieka na podliatie skaramelizovaného cukru
100 ml mlieka na rozpustenie zlatého klasu
2 balenia zlatého klasu
80 g maslo (Hera)
Krém je určený na plnenie veterníkov .Na prípravu plniek do tort by tam muselo isť rozhodne viac masla.
Ahoj.
mesiar50
@marienka44
Tie zltky som vynechal narocky,ale daju sa zmrazit alebo ich pouzijeme primiesanim dalsich vajec na prazenicu,alebo ako smazeny chlieb s vajcom.Dakujem ti za tvoj zaujem a prepac,ze ti odpisujem iba teraz,ale zdrzujem sa tu len velmi zriedka.
majus23
Naozaj sikovny chalan a skvely receptik dnes som skusala a chutilo vsetkym :)
vierina
@mesiar50 tak ja môžem len dodať, že Tvoj recept je úúúúúúúžasný a naozaj sa venčeky vydarili. Mám ešte otázočku, tie bielky do krému pridávaš surové ? Ja som tam dala radšej maslo, keďže som sa bála dať surové bielky. Ďakujem.
kucharka
Robila som len s vanilkovým krémom. Sú výborné. Všetkým veľmi chutili.
Ďakujem za recept.


beatacsontosova
@mesiar50 , k narodkam som robila kolegom veternicky, robila som zo 6 vajec, musim uznat ze boli fantasticke, nabuduce zopakujem. Akurat urcite viac, moj drahy spraskal hned 4 "na ochutnanie", dalsich 10 som mu musela odlozit :) davala som iba vanilkovy krem a bolo to vyborne:)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia