Veľmi jednoduché špagety (fotorecept)

Autor receptu: janger

Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, alebo sa vam zachce len nieco jednoduchsie, lahsie, tak toto je idealny recept...Tento recept som mala uz davno vystrihnuty z casopisu. Na trhu sme kupili vonave, chutne mini paradajky, kusok parmezanu a moc viac uz ani nie je treba...

4
porcie

Postup

  1. Ja som pouzila mini paradajky, lebo sa mi zdali dobre zrele a byvaju vacsinou aj velmi chutne. Mozete samozrejme pouzit aj iny druh. Paradajky prekrojime, vyberieme z nich semienka. Pokrajame na mensie kusky.
  2. Pridame k nim pretlaceny cesnak, 4-5 lyzic olivoveho oleja, cerstvu bazalku (listky) potrhane na kusky. Nechame to postat.
  3. Dame varit vodu (s pridanim soli) na spagety. Spagety uvarime al dente. Vzdy pouzivam kvalitne spagety, ktore sa nerozvaria. Po uvareni ich precedime.
  4. Nalejeme na ne este trosku olivoveho oleja. Pridame paradajky. Dobre premiesame.
  5. Dame na tanier, postruhame parmezan. Hned podavame. Dobru chut!
  6. Ako predjedlo sme si dali cerstvy chlebik, ktory sme si namacali v olivovom oleji, s cerstvo pomletou solou, k tomu olivy. A potom tieto chutne spagety. Porcia, co vidite na obrazku je mensia, ale neskor som si este pridala :-).