Veľkonočný tvarohový veniec

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 23. marca 2016
Veľkonočný tvarohový veniec
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
180 ml
100 g
80 g
100 g
1 bal.
1 ks na kôru
20 g
 štipka




Postup

  1. 1

    V troške mlieka necháme nakysnúť droždie. Ostatné suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút.

  2. 2

    Po vykysnutí rozdelíme na tri časti, urobíme valčeky, ktoré spletieme. Potrieme vajíčkom, môžeme posypať lupienkami mandlí. Pečieme pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu

mirulienkaba
Venček je výborný, úplne mäkučký ;-) odporúčam vyskúšať ;-)
Ja som robila 1a1/2 dávky pre moje hladné krky a použila aj špaldovú múku v pomere 200g:200g:200g (špaldová celozrnná:špaldová biela:pšeničná biela) a bol naozaj super.
Ďakujem za recept, ukladám ;-)
1x haji
kucharka
Venček je veľmi dobrý. Ku káve alebo k čaju je ohromný :-))
Cesto je ale veľmi krehké a keď som chcela preniesť veniec z pracovnej dosky, celý sa mi rozpadol... na chuti tomu neubralo, nieje také pružné ako normálne kysnuté cesto.
Ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia