Veľkonočný tvarohový veniec
Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 23. marca 2016
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 23. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V troške mlieka necháme nakysnúť droždie. Ostatné suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť 45 minút.
- 2
Po vykysnutí rozdelíme na tri časti, urobíme valčeky, ktoré spletieme. Potrieme vajíčkom, môžeme posypať lupienkami mandlí. Pečieme pri teplote 180 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som robila 1a1/2 dávky pre moje hladné krky a použila aj špaldovú múku v pomere 200g:200g:200g (špaldová celozrnná:špaldová biela:pšeničná biela) a bol naozaj super.
Ďakujem za recept, ukladám ;-)
Cesto je ale veľmi krehké a keď som chcela preniesť veniec z pracovnej dosky, celý sa mi rozpadol... na chuti tomu neubralo, nieje také pružné ako normálne kysnuté cesto.
Ďakujem za recept.