Foto: kajusiqq
Tentokrát môj prvý:)
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
130 g margarín |
|
190 g |
|
1-2 bal. |
|
5 kusov |
|
100 g |
|
štipka |
|
1-1/2 ČL |
|
1/2-3/4 bal. |
|
1 ks citróna |
|
1 ks citróna |
|
Postup
-
1
Ruru zohrejeme na 180 stupnov. Vajicka vyslahame s krystalovym cukrom a vanilkovym cukrom – do penista.
-
2
Primiesame citronovu stavu a citrnonovu koru. Zlahka vmiesame muku s vanilkovým pudingom, maizenou a kypriacim praskom.
-
3
Nadobu postavíme na plech vyložený papierom na pečenie keby nam nahodou z formy chcelo vytekať:)Cesto vlejem do barancekovej formy do 3/4(pretože ešte porastie) a upecieme do zlatista priblížne 45 min a viac
-
4
Po upeceni necháme chvíľočku vychladnúť na mriežke a potom opatrne vyberieme:)....takto vyzerá neozdobený:)
-
5
este tepleho baranceka pocukrujeme praskovym alebo mletým vanilkovým cukrom, nech je pekne bielučky:).....dorobíme očká z čokolády zaviažeme mašličku a je to:)....tu som mu ešte prirobila háro:D
-
6
A tu som mu odrezala zo zadočku:-D
-
7
........viem ako som sa bala robiť ho sama bez pomoci kedže moja mamina nezvykla robiť barančeka a teta nemala čas:)....ale dala som ho:D....tak dúfam že sa vam bude páčiť:) Z tohto množstva ak nalejete iba do trištvrte formy barančeka vam výde jeden malý baranček a jedna malička babovka:)......alebo jedna veľká polovica barančeka:)
Diskusia k receptu