Veľkonočné vajíčka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 13. apríla 2014
Veľkonočné vajíčka
Foto: droetker

Komerčný recept

2 plechy
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
250 g
100 g
1 bal
1 ks
150 g (alebo margarín)
štipka
Na zlepenie:
100 g (napr. ríbezľový)
Na ozdobenie:
1 bal
 (napr. Guľôčky zlaté/biele Dr.Oetker, Guľôčky dúhové Dr.Oetker alebo Srdiečka Dr.Oetker)




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme:<br /> • plech na pečenie<br /> • valček<br /> • formičku na vykrajovanie vajíčok<br /> • papier na pečenie

  2. 2

    1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3

  3. 3

    Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia