Veľkonočné vajíčka
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
150 g (alebo margarín) |
|
štipka |
|
Na zlepenie: | |
100 g (napr. ríbezľový) |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
(napr. Guľôčky zlaté/biele Dr.Oetker, Guľôčky dúhové Dr.Oetker alebo Srdiečka Dr.Oetker) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme:<br /> • plech na pečenie<br /> • valček<br /> • formičku na vykrajovanie vajíčok<br /> • papier na pečenie
- 2
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3
- 3
Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu