Veľkonočné vajíčka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

2 plechy
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme:<br /> • plech na pečenie<br /> • valček<br /> • formičku na vykrajovanie vajíčok<br /> • papier na pečenie
  2. 1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3
  3. Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.