Veľkonočné vajíčka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
2 plechy porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme:<br />
• plech na pečenie<br />
• valček<br />
• formičku na vykrajovanie vajíčok<br />
• papier na pečenie
- 1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3
- Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.
|