Foto: taxitaxi
Pochádzam z Košíc a u nás sme ju robievali aj na sladko. Postup je ten istý, akurát sa použijú hrozienka a vanilkový cukor. Samozrejme Zobraziť celý popisPochádzam z Košíc a u nás sme ju robievali aj na sladko. Postup je ten istý, akurát sa použijú hrozienka a vanilkový cukor. Samozrejme sa vynechajú bylinky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia osolíme,okoreníme,pridáme cukor a rozšľaháme ich mixérom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
2
Vlejeme do mlieka a na malom plameni varíme.
-
3
Asi po desiatich minútach to má takúto konzistenciu.
-
4
Do sitka si vložíme gázu alebo utierku a scedíme hrudku. Zakrútime a necháme odkvapkať aspoň 5 hodín.
-
5
A tu je výsledok !
Diskusia k receptu