Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a kuchárske skúsenosti a vznikla Veľkonočná fašírka ála ROZI.

9
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si jednotlivé suroviny. Potrhaný chlieb namočíme do vody.
  2. Suroviny - mäso, chlieb, cibuľu a cesnak - pokrájané nadrobno, soľ, vegetu, mletú červenú papriku, majoránku, mletú rascu a 2 vajcia zmiešame - nech sa "spoja" chute.
  3. Uvaríme ryžu klasickým spôsobom a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým obielime a pokrájame klobásky - použila som štiavnické. Aby sa dali dobre olúpať, namočila som ich na chvíľu do studenej vody. Vložila som ich do misy s fašírkovou zmesou.
  5. V medzičase som podusila 15 minút kyslú kapustu, ochutila som ju krištálovým cukrom.
  6. Vychladnutú ryžu som vmiešala do fašírkovej zmesi spolu s klobásou. Kapustou som vyložila dno pekáčika.
  7. Mäsovú zmes som položila na kapustový základ.
  8. Navrch tejto zmesi som položila dekoračne sušené slivky.
  9. Pekáčik som vložila do predhriatej rúry na 45 minút. Výsledok bol - jemne pikatná fašírka s kyslou kapustou. Dá sa jesť samotné, s chlebíkom, prípadne zemiakmi.