Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a kuchárske skúsenosti a vznikla Veľkonočná fašírka ála ROZI.
9 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si jednotlivé suroviny. Potrhaný chlieb namočíme do vody.
- Suroviny - mäso, chlieb, cibuľu a cesnak - pokrájané nadrobno, soľ, vegetu, mletú červenú papriku, majoránku, mletú rascu a 2 vajcia zmiešame - nech sa "spoja" chute.
- Uvaríme ryžu klasickým spôsobom a necháme vychladnúť.
- Medzitým obielime a pokrájame klobásky - použila som štiavnické. Aby sa dali dobre olúpať, namočila som ich na chvíľu do studenej vody. Vložila som ich do misy s fašírkovou zmesou.
- V medzičase som podusila 15 minút kyslú kapustu, ochutila som ju krištálovým cukrom.
- Vychladnutú ryžu som vmiešala do fašírkovej zmesi spolu s klobásou. Kapustou som vyložila dno pekáčika.
- Mäsovú zmes som položila na kapustový základ.
- Navrch tejto zmesi som položila dekoračne sušené slivky.
- Pekáčik som vložila do predhriatej rúry na 45 minút. Výsledok bol - jemne pikatná fašírka s kyslou kapustou. Dá sa jesť samotné, s chlebíkom, prípadne zemiakmi.