Veľkonočná baba

Autor receptu: matus113

Pre tých, čo majú radi klasiku.

60 minút
príprava
20-25 minút
na 200-220 °C

Postup

  1. Ako prvé si nakrájame rožky, ale končeky z rožkov dáme preč. Petržlenovú vňať si pokrájame na drobno. Údené mäso si nakrájame na pláty a potom na kocky. Rozbijeme si 10 vajec, ale oddelíme si žĺtky od bielkov.
  2. Pokrájané rožky zalejeme vývarom a polejeme mliekom, aby rožky boli polo mäkké. Zaliate rožky poriadne premiešame. Do zmesi rožkov pridáme nakrájanú pretržlenovú vňaťku a znova dobre premiešame.
  3. Do žĺtkov pridáme trošku korenia a soli, dobre zamiešame a vylejeme na rožky a znova zamiešame. Do zmesi pridáme na kocky nakrájané údené mäso a znova dobre premiešame. Do bielkov pridáme trošku soli a vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Úplne celý plech si vymastíme masťou. Do zmesi rožkov, vňaťky, žĺtkov a údeného mäsa vložíme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Potom zmes rozložíme po celom plechu. Plech vložíme do rozohriatej trúby na 200-220 stupňov na 20-25 minút.