Foto: tkatka
Túto dobrotu som už nejedla ani neviem odkedy. Tiež je od babičky, len som to trochu pozmenila. :)))
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
210 g |
|
2 PL |
|
80 g |
|
80 g |
|
6 g |
|
Krém: | |
150 g |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
3 čl (rum) |
|
250 g |
|
Pena: | |
3 ks |
|
180 g |
|
Poleva: | |
83 g |
|
100 g |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu. Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame. Ak nemáte radi ani malinový ani jahodový puding tak namiesto týchto práškov môžete pridať 160 g zlatého klasu, tak dostanete vanilkový variant. :)))
-
2
Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame.
-
3
Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok...
-
4
...a opatrne zamiešame.
-
5
Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri 190 °C za 40 minút.
-
6
Cesto sa nám krásne upieklo.
-
7
Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na polovicu.
-
8
Práškový cukor, žĺtky, mlieko, rum a maslo dáme do mysy a vyšľaháme krém. Do druhej mysy dáme kryštálový cukor a bielka.
-
9
Krém natrieme na spodný korpus...
-
10
...a položíme naň vrchný korpus.
-
11
Bielky s cukrom vyšľaháme na vodnom kúpeli do tuha.
-
12
Pena je vtedy dobrá keď šľahač vytiahneme a pena ostane stáť (viď obrázok).
-
13
Penu natrieme na vrch korpusu.
-
14
Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme, aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
-
15
Hotové vatové rezy :)))
Diskusia k receptu