Vatové rezy (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Túto dobrotu som už nejedla ani neviem odkedy. Tiež je od babičky, len som to trochu
pozmenila. :)))
52 ks porcií |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu. Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame. Ak nemáte radi ani malinový ani jahodový puding tak namiesto týchto práškov môžete pridať 160 g zlatého klasu, tak dostanete vanilkový variant. :)))
- Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame.
- Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok...
- ...a opatrne zamiešame.
- Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri 190 °C za 40 minút.
- Cesto sa nám krásne upieklo.
- Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na polovicu.
- Práškový cukor, žĺtky, mlieko, rum a maslo dáme do mysy a vyšľaháme krém. Do druhej mysy dáme kryštálový cukor a bielka.
- Krém natrieme na spodný korpus...
- ...a položíme naň vrchný korpus.
- Bielky s cukrom vyšľaháme na vodnom kúpeli do tuha.
- Pena je vtedy dobrá keď šľahač vytiahneme a pena ostane stáť (viď obrázok).
- Penu natrieme na vrch korpusu.
- Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme, aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
- Hotové vatové rezy :)))