Vatové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Túto dobrotu som už nejedla ani neviem odkedy. Tiež je od babičky, len som to trochu pozmenila. :)))

52 ks
porcií
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu. Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame. Ak nemáte radi ani malinový ani jahodový puding tak namiesto týchto práškov môžete pridať 160 g zlatého klasu, tak dostanete vanilkový variant. :)))
  2. Potom pridáme jahodový a malinový puding (prášok) s práškom do pečiva, zamiešame.
  3. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok...
  4. ...a opatrne zamiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri 190 °C za 40 minút.
  6. Cesto sa nám krásne upieklo.
  7. Cesto po vychladnutí vodorovne prekrojíme na polovicu.
  8. Práškový cukor, žĺtky, mlieko, rum a maslo dáme do mysy a vyšľaháme krém. Do druhej mysy dáme kryštálový cukor a bielka.
  9. Krém natrieme na spodný korpus...
  10. ...a položíme naň vrchný korpus.
  11. Bielky s cukrom vyšľaháme na vodnom kúpeli do tuha.
  12. Pena je vtedy dobrá keď šľahač vytiahneme a pena ostane stáť (viď obrázok).
  13. Penu natrieme na vrch korpusu.
  14. Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme, aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
  15. Hotové vatové rezy :)))